EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Külföld

Új hímtagot kap a péniszrákos ló

A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

Majdnem egy hónappal ezelőtt érkezett a Bridgton állatmentő egységéhez a 15 éves Richard egy lókereskedőtől Charlestonból, Maine-ből. A Third Coast Equine Veterinary Services egyik orvosa szerint Richardnak olyan péniszrákja van amit nem kezeltek.


Brogan Horton, aki néhány héten keresztül gondoskodott Richardról, azt állítja, hogy a helyzet egyre rosszabb, időközben az állatnak vízelvezetési problémái is adódtak.

A fájdalmai egyre elviselhetetlenebbek lettek, ezért az önkéntesek abban reménykedtek, hogy sikerül pénzt gyűjteni a műtétre, ami 3000 dollárba, közel egymillió forintba kerülne, amit szervezet sajnos nem tud állni. A beavatkozás hiányában pedig Richard-ot el kellett volna altatni. Azonban az online adománygyűjtő webhely YouCaring.com használatával, sikeresen összejött a pénz a paci műtétjére, sőt még a műtét összegénél is több adomány gyűlt össze, megmentve ezzel a ló életét. Richard ezúttal új és egészséges hímtaggal büszkélkedhet.


Az állat gondozója szerint ilyen nagy összegű műtét során nem ez a bevett szokás, de Richard lett a szerencsés kivétel.

“Általában nem ezt tesszük, ez egy nagyon nagy kiadás egy ló számára, de annyira sokat szenvedett, hogy megérdemel egy kis időt szenvedés nélkül” – mondta Horton.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek