EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Székesfehérvár

Új színek a Pelikánban

Jónás Attila elektrografikáiból nyílt kiállítás január 19-én a Pelikán Galériában. A február 16-ig látogatható tárlatot Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Ujházi Péter Munkácsy-díjas festőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Jónás Attila 2017-ben majdnem kétszáz elektrografikát készített, hogy abból harmincnyolcat kiválasszon, amelyeket most bemutat. A fehérvári művészt a szélesebb közönség is ismerheti a Szent István-dekorációval ellátott Bombardier Traxx mozdony kapcsán, amelyet az ő grafikája díszít. E vonat a következő évben az ország villamosított vasútvonalain fog – döntően személyszállító – vonatokat húzni, de a nemzetközi forgalomban Budapest–Brassó és Budapest–Bécs között is jár majd.


Jónás Attila nevét elsősorban tervezőgrafikusként ismerik: számtalan kiadvány, plakát és szórólap viseli keze munkáját. Fotó: K. Mátyás Bertalan

Az 1953-ban, Székesfehérváron született Jónás Attila nevét elsősorban tervezőgrafikusként ismerik: számtalan kiadvány, plakát és szórólap dicséri keze munkáját. 1982 óta állít ki rendszeresen, elsősorban Fehérváron, Móron és Budapesten. A Pelikán Galériában most látható alkotásai egészen különleges technikával készültek, a művész megújult formavilággal jelentkezett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.