2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb Székesfehérvár

Új színek a Pelikánban

Jónás Attila elektrografikáiból nyílt kiállítás január 19-én a Pelikán Galériában. A február 16-ig látogatható tárlatot Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Ujházi Péter Munkácsy-díjas festőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Jónás Attila 2017-ben majdnem kétszáz elektrografikát készített, hogy abból harmincnyolcat kiválasszon, amelyeket most bemutat. A fehérvári művészt a szélesebb közönség is ismerheti a Szent István-dekorációval ellátott Bombardier Traxx mozdony kapcsán, amelyet az ő grafikája díszít. E vonat a következő évben az ország villamosított vasútvonalain fog – döntően személyszállító – vonatokat húzni, de a nemzetközi forgalomban Budapest–Brassó és Budapest–Bécs között is jár majd.


Jónás Attila nevét elsősorban tervezőgrafikusként ismerik: számtalan kiadvány, plakát és szórólap viseli keze munkáját. Fotó: K. Mátyás Bertalan

Az 1953-ban, Székesfehérváron született Jónás Attila nevét elsősorban tervezőgrafikusként ismerik: számtalan kiadvány, plakát és szórólap dicséri keze munkáját. 1982 óta állít ki rendszeresen, elsősorban Fehérváron, Móron és Budapesten. A Pelikán Galériában most látható alkotásai egészen különleges technikával készültek, a művész megújult formavilággal jelentkezett.

Kapcsolódó Cikkek