2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Székesfehérvár

Új színek a Pelikánban

Jónás Attila elektrografikáiból nyílt kiállítás január 19-én a Pelikán Galériában. A február 16-ig látogatható tárlatot Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Ujházi Péter Munkácsy-díjas festőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Jónás Attila 2017-ben majdnem kétszáz elektrografikát készített, hogy abból harmincnyolcat kiválasszon, amelyeket most bemutat. A fehérvári művészt a szélesebb közönség is ismerheti a Szent István-dekorációval ellátott Bombardier Traxx mozdony kapcsán, amelyet az ő grafikája díszít. E vonat a következő évben az ország villamosított vasútvonalain fog – döntően személyszállító – vonatokat húzni, de a nemzetközi forgalomban Budapest–Brassó és Budapest–Bécs között is jár majd.


Jónás Attila nevét elsősorban tervezőgrafikusként ismerik: számtalan kiadvány, plakát és szórólap viseli keze munkáját. Fotó: K. Mátyás Bertalan

Az 1953-ban, Székesfehérváron született Jónás Attila nevét elsősorban tervezőgrafikusként ismerik: számtalan kiadvány, plakát és szórólap dicséri keze munkáját. 1982 óta állít ki rendszeresen, elsősorban Fehérváron, Móron és Budapesten. A Pelikán Galériában most látható alkotásai egészen különleges technikával készültek, a művész megújult formavilággal jelentkezett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.