EUR: 320,50 Ft
CHF: 283,38 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szolnok

Új tornateremre gyűjt adományokat a Varga

Nyolcvan évvel ezelőtt ideiglenes megoldásként építették meg a Varga Katalin Gimnáziumban azóta is használt tornatermet. Ahogy teltek-múltak az évek, a gimnáziumnak egyre több diákja lett: míg akkoriban körülbelül háromszáz diák sportolt hetente két alkalommal a 20 méter hosszú és 10 méter széles tornateremben, ma már 581 tanuló heti öt testnevelésórájának kellene elférnie ugyanitt. Ez azt jelenti, hogy egyszerre három csoportnak lenne szüksége a teremre egy időben.

A középiskola folyamatosan javítgatja az épületet, úgy igyekszik megoldani a helyhiányt, hogy az udvaron, az uszodában, a Zagyva partján és az annak idején szolgálati lakásként funkcionáló, ma már konditeremmé átalakított kis épületben is tart testnevelésórákat. Néha még az iskola lépcsőin is sportolnak a diákok. A tornateremben az öltözők száma is kevés és ezek sincsenek túl jó állapotban.


A tornaterem túl kicsi és rossz állapotban van

Az elmúlt években számos kísérletet tett az iskola arra, hogy új tornaterem épülhessen, ezek a próbálkozások azonban sikertelenek voltak, így új lehetőségek után kellett nézni. Az új tornaterem megépítése taós támogatásból valósulhatna meg, ehhez azonban 30 százalék önrészre van szükség. Most a volt vargások és a jelenlegi és leendő diákok szüleinek segítségét kéri az iskola, hogy összeszedjék ezt a körülbelül 300 millió forintnyi összeget, amelyből már több mint 7 millió gyűlt össze az alapítvány számláján. Az új tornaterem a szolgálati lakás és a külső betonpálya helyén, a Pólya Tibor úttal párhuzamosan épülhetne meg; a felső szintjét a művészeti oktatás számára alakítanák ki, emellett pedig még közösségi térként is működhetne az épület. Bővebb információt a Varga honlapján, az Új tornaterem menüpont alatt ad az iskola.

Majdnem kétszer annyian járnak most a Vargába, mint a terem építésekor

Kapcsolódó Cikkek