EUR: 322,71 Ft
CHF: 282,37 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Újabb Credo buszok állnak forgalomba

Száz újabb Credo buszt ad át március végéig a regionális közlekedési társágoknak a gyártó Kravtex-Kühne csoport – tájékoztatta Tormássy Attila, a Kravtex-Kühne csoport marketingkommunikációs vezetője kedden az MTI-t.

Tájékoztatása szerint a buszok összértéke meghaladja a nettó 6,2 milliárd forintot.


A megrendelést a cég és a Budapest Lízing Zrt. nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el.

Ezzel 72 elővárosi (Econell) és 28 regionális (Inovell) közlekedésű Credo busz kerül a Dél-alföldi, Dél-dunántúli, Északnyugat-magyarországi, Középkelet-magyarországi és Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központokhoz – tette hozzá Tormássy Attila.


A járművek leszállítását március végére fejezik be. Ezzel 500-ra nő a nemzeti buszgyártási program 2016-os bejelentése óta átadott Credo buszok száma. Jelenleg mintegy 1600 autóbuszuk van forgalomban a közlekedési központoknál.

A könnyűszerkezetes buszok a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően takarékos, Euro 6 C emissziós besorolású motorokkal rendelkeznek. A járműveket klímaberendezéssel és GPS-vezérlésű utasinformációs rendszerrel is felszerelték.

A buszok váza, a fém alkatrészek a cégcsoport mosonmagyaróvári gyárában készülnek, a győri üzemben végzik az összeszerelést. Hazai termék a futómű, az üvegek és a műanyag burkolatok is. A Kravtex-Kühne csoportnál legyártott buszok vételár arányos magyar értékhányada csaknem 80 százalék – ismertette Tormássy Attila.

Egy Credo busz legyártása átlagosan négy magyar munkahely egy évi megőrzését teszi lehetővé – jelezte.

Kitért arra is, hogy az idén Győrben bővítik az összeszerelő üzemcsarnokot, modernizálják a meglévő épületrészt. A beruházás összértéke megközelíti az 500 millió forintot, az előkészítő munkák már folynak.

A buszgyártással, illetve mezőgazdasági munkagépek előállításával foglalkozó Karvtex-Kühne csoportnál több mint 500-an dolgoznak. A társaság konszolidált nettó árbevétele 2016-ban 10,4 milliárd forint volt, 2017-ben várhatóan meghaladja majd a 15 milliárd forintot – közölte Tormássy Attila.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

 • Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Az Operaház felújításával, aktuális közéleti kérdésekkel és tudományos eredményekkel foglalkozó új műsorok indulnak az M5 kulturális csatornán októberben – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-nek.

 • Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62.