EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Újabb magyar bajnok címért táncolnak

A táncos pár tavaly számos trófeával lett gazdagabb, ugyanis kétszeres világkupa, illetve Európa kupa győztesek, nem utolsó sorban pedig kilencszeres magyar bajnokok lettek. A hétvégén szeretnék bezsebelni a tizedik magyar trófeát.

Február 3-4-én és február 10-11-én a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban rendezik az idei TáncSport Magyar Bajnokságot és a nemzetközi mezőnyt felvonultató Hungarian Dance Opent. Latin táncban a kilencszeres magyar bajnok páros, Váradi Martina és Andrea Silvestri a nagy esélyes.


„A szezon kellős közepén járunk, folyamatosan versenyzünk, de már nagyon várjuk a magyar bajnokságot, mert a legjobb érzés itthon táncolni, hiszen a szívünk hazahúz. Emellett pedig óriási boldogság számunkra, hogy külföldön is egyre többen ismernek. Mindig a tökéletességre törekszünk, arra, hogy kidolgozzuk a tökéletes koreográfiát, amihez makulátlan ruhának, sminknek és frizurának kell társulnia, mert csak akkor léphetünk úgy a parkettre, hogy mi megtettünk mindent a siker érdekében, és akkor már nem rajtunk múlik, hogy milyen helyezést érünk el. Úgy érzem, most is a maximum felé tartunk, mindig javítjuk, pontosítjuk a koreográfiát, hogy versenyről versenyre fejlődjünk. Bízunk benne, hogy a közönség és persze a bírók is ezt látják a versenyszámunkon, és értékelik a munkánkat. Az idei szezon számunkra legfontosabb versenye a májusban tartandó Latin táncok Európa-bajnoksága lesz, ami szintén hazánkban, Debrecenben rendez a táncklubunk a Valzer TSE. Tavaly sikerült döntőbe kerülnünk, most az a célunk, hogy akkor dobogóra állhassunk. Addig azonban még sokat kell dolgoznunk, és perszer a hétvégén megnyerni a magyar bajnokságot” – mondja lelkesen Váradi Martina.

A február 3-4-én tartandó TáncSport Magyar Bajnokság, illetve a február 10-11-én meg megrendezendő Hungarian DanceOpen négy versenynapján a párosok és formációs csapatok standard és latin-amerikai táncokban, valamint tíztáncban szállnak versenybe a különböző kategóriák magyar bajnoki címéért.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.