EUR: 322,17 Ft
CHF: 283,33 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Eger

Újra áll a városfal

A közelmúltban adták át Egerben a legújabb turistalátványosságként számon tartott, megújult régi városfalszakaszt a Csiky és a Bródy utcák között. Az egri városfal máig fennmaradt részének építését a a XVI. század második felében kezdték el, és a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium mai telkének nyugati határára eső, hosszabb egyenes szakaszát két ötszögletű bástya tagolta.

A városfalszakasz nettó 44,5 millió forintból, a Modern Városok Program keretében, az „Egri vár állagmegóvó felújítása” című – egyébként mintegy 4,8 milliárd forint keretösszegű – projekt részeként nyerte vissza egykori pompáját.

Eger, 2017. december 22.
A Modern Városok Program keretében megújult egykori egri városfal 2017. december 22-én.
MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.