EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Újra megnyitott az uszoda

Újra fogadja az úszni vágyókat a Gyémánt Fürdő sportuszodája. December 12-én ugyan a viharos szél megrongálta a kültéri medence sátorszerkezetét, a létesítmény azonnal megkezdte a károk helyreállítását, aminek köszönhetően szentestére befejeződtek a helyreállítási munkálatok.

A T-Szol szakemberei, illetve a Gyémánt Fürdő munkatársai azonnal elkezdték a kármentesítést és az uszodakárok felmérését. A helyreállításhoz szükséges tennivalók meghatározása érdekében 24 órán belül a helyszínre érkeztek a sátortechnikában jártas szakemberek és felmérték a keletkezett sérüléseket. Ekkor született döntés arról, hogy a ponyvaszerkezetet új elemekkel egészítik ki a bejáratoknál, és a súlyosan rongálódott forgókapu helyett új szerkezetet kell gyártani. A szükséges gyártási munkálatok azonnal megkezdődtek és nyolc nap alatt be is fejeződtek. Ezt követően került sorra a helyszíni szerelés, a ponyvaszerkezet sérüléseinek kijavítása és a sátor felállítása. Ebbe a munkafolyamatba külső szakértőt is bevontak, aki a helyszínen ellenőrizte a sátorszerkezet javításait, az új elemek minőségét és beépítését, valamint a rögzítéseket. A vihar okozta károk miatt új forgókaput kellett beszerezni, hiszen az előző súlyosan megrongálódott, a medencét fedő ponyvaszerkezet pedig új elemekkel bővült ki.


A káreset végül is az uszoda javára vált, hiszen a javítással egy időben több elemet felújítottak – árulta el Kugler László ügyvezető

Újra vár mindenkit a Gyémánt Fürdő sportuszodája

– Különösen a csatlakozásoknál használtunk új elemeket – emelte ki Kugler László, az élményfürdő ügyvezetője. – Emellett egy új forgókaput építettünk be, ami a korábbinál sokkal jobb állapotú és biztonságosabb is. Bár sajnálatos volt ez az eset, de összességében előrébb léptünk vele, hiszen így az eddigieknél is szebb környezetben fogadhatjuk az úszni vágyókat.

Az összefogásnak, illetve a gyors munkálatoknak köszönhetően a Gyémánt Fürdő sportuszodája 12 nap alatt visszanyerte eredeti állapotát és december 31-én már igénybe is vehették a látogatók. A Gyémánt Fürdő az uszodabérletek érvényességét – a kényszerű leállási időt beszámítva – összesen egy hónappal meghosszabbítja.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.