2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Belföld

Újra nagypapa lesz Orbán Viktor

Babát vár a miniszterelnök középső lánya, Sára és a férje, Szokira Tamás – értesült a Story magazin. A lap úgy tudja, a várandósság negyedik hónapjánál tartanak, még nem tudják, fiú lesz-e vagy kislány. A 23 éves Sára tavaly nyáron ment hozzá Tamáshoz, aki Navracsics Tibor uniós biztosnak dolgozott.

Az Orbán Viktor miniszterelnök családjáról szóló gólyahírt a Story magazin nyomozta ki, értesüléseik szerint Sára és férje, Szokira Tamás sokáig családi titokként kezelték leendő kisbabájuk érkezését. Az örömhírt lapzártánkig hivatalosan még nem erősítették meg.


Orbán Viktor miniszterelnök lányával, Sárával 2014-ben (MTI/EPA/Patrick Seeger)

– Nagypapának lenni jó – írta ki közösségi oldalára a miniszterelnök, amikor 2016 nyarán megszületett első unokája, Tiborcz Sára, a kormányfő legnagyobb lányának, Ráhelnek és férjének, Tiborcz Istvánnak a kislánya. Ráhel esküvője idején Orbán Viktor még idegenkedve nyilatkozott a nagypapaszerepről a Blikknek.

– Még fiatal, életerős emberként gondolok magamra, furcsa lesz, ha egyszer csak nagypapának szólítanak – mondta.


Orbán Viktor és első unokája Alíz

Az unoka megszületése után a miniszterelnök őszintén beszélt lapunknak arról, hogy milyen nagyszülőnek lenni.

– Anikó lelkes nagymama. Alízt gyakran áthozzák, van egy csendes kertünk, jól érzi itt magát. Igyekszem én is úgy alakítani a napom, hogy amennyire a munkám engedi, otthon legyek. Örülök, hogy újra van kisbaba a háznál – hangsúlyozta a Lokálnak Orbán 2016 őszén.

Sára és Tamás 2014 óta alkotnak egy párt, esküvőjüket tavaly augusztus 26-án a legnagyobb titokban, szűk családi körben tartották. Az ifjú férj először egy római zarándoklatról készült képen jelent meg az Orbán családban mint az akkor 20 esztendő Sára udvarlója. Orbán Viktor veje nyíregyházi, korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban volt titkárságvezető, később Navracsics Tibor EU-biztos kabinetjében dolgozott Brüsszelben.

A Story magazin úgy tudja, hogy Sára jelenleg a negyedik hónapban van, így a baba – akiről egyelőre azt sem tudni, fiú lesz vagy lány – valamikor a nyáron jöhet a világra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Varga Mihály: Tavaly egy havi keresettel több maradt az embereknél

    Varga Mihály: Tavaly egy havi keresettel több maradt az embereknél

    A keresetek 59 hónapja, gyakorlatilag öt éve folyamatosan nőnek, a tavalyi emelkedésnek köszönhetően egyhavi fizetéssel több maradt az embereknél – így kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait.

  • Hivatalos: Átnevezik a 3-as metró állomásait

    Hivatalos: Átnevezik a 3-as metró állomásait

    Négy állomás neve is változik majd az M3-as metrófelújítás befejezésének idejére. Lapunkban már bemutattuk a megújuló állomások látványterveit, amelyekből kiderült: az Árpád híd elnevezés helyett gyakorolhatjuk a Göncz Árpád Városközpont, míg az Újpest Városkapu helyett Újpest vasútállomás lesz majd olvasható.