EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Üldözési mániája lehet a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelöltnek

A hódmezővásárhelyi polgármester választáson induló, a Gyurcsány Ferenc és az MSZP által támogatott Márki-Zay Péter folyamatosan hazudozott. Azt állítja, hogy miután bejelentette indulását, kamerákat telepítettek környékére azért, hogy megfigyeljék – írja az Origo.

Ez viszont egy hatalmas nagy hazugság. Egy minimális utánajárás után hamar kiderült volna az ellenzéki lakájmédia számára is, hogy a most telepített kamerákról már majdnem egy évvel ezelőtt döntöttek, csupán csak a Közbeszerzési Értesítésre kellett volna egy pillantást vetni.


A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson induló, Gyurcsány és az MSZP által támogatott jelölt folyamatosan hazudik, nyilatkozatai pedig komoly üldözési mániáról tesznek tanúbizonyságot. A baloldal jelöltjének állítása ugyanis könnyedén, percek alatt cáfolható – írja a lap.

Márki-Zay Péter legutóbb azt állította, hogy az utcájában azért helyeztek el térfigyelő kamerát, hogy azon keresztül őt figyeljék meg, mert december végén bejelentette az indulását az időközi választáson. A probléma ezzel csupán csak az, hogy a kamerák telepítéséről már 2017 elején lefolytatta a közbeszerzési eljárást Hódmezővásárhely.


A Közbeszerzési Hatóság oldalán nyilvánosan elérhető dokumentumokban szerepel, hogy a város 2017. február elején megkötötte a szerződést a kamerák telepítésére, ez a szerződés pedig tartalmazza az érintett utcában történő kamera telepítését is.

Összességében a kivitelezés (január végén befejeződő) végrehajtása alatt a következő utcákba kerülnek kamerák: 

 • Oldalkosár utca
 • Kertváros városrész (Hóvirág utca, Ipoly utca, Móricz Zsigmond utca)
 • Kálvin János tér (Bethlen István utca, Petőfi utca)
 • Vöröskereszt utca
 • Bercsényi u.- Kinizsi utca
 • Teleki – Pálffy – Dr. Rapcsák András utcák

A kamerákat oda helyezik ki, ahova a rendőrség kéri. A kamerarendszert a rendőrségre kötik be, az önkormányzatnak lehetősége sincs a megtekintésére. Egyébként a közbiztonsági térfigyelő kamerarendszer kiépítésének kezdete óta egy évtized alatt szinte nullára csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma azokon a területeken ahol van kamera.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Duna House: A falusi csok az ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti

  Duna House: A falusi csok az ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti

  A Magyar falu program keretében bejelentett falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) a hazai ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti, és elsősorban a nagyvárosoktól távolabb eső településeken jelenthet segítséget az otthont keresőknek, a főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni a Duna House elemzése szerint.

 • Több mint 2000 települést érint a falusi csok

  Több mint 2000 települést érint a falusi csok

  Több mint 2000 települést érint a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Az MSZP-nek egyetlen előnye, de az sem ér sokat

  Az MSZP-nek egyetlen előnye, de az sem ér sokat

  Az MSZP egyetlen előnye, hogy történelmi pártként, az MSZMP utódjaként ismert, jól beágyazott, – s főként az idősebbek körében – népszerű politikai erő – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője péntek reggel az M1 aktuális csatornán.