EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Szekszárd

Üzemel az élelmiszerdoboz

Mint arról korábban beszámoltunk, egy szekszárdi fiatalember indította el azt a kezdeményezést Facebookon, amelynek célja egy élelmiszergyűjtő doboz kihelyezése a városban, ezzel is segítve a szerényebb anyagi körülmények között élőket. A projekt nem egyedülálló az országban, viszont a térségben igen.

– Hosszadalmas folyamat eredményeként elkészült Szekszárd első élelmiszergyűjtő doboza, amelyet ki is helyeztek a napokban, méghozzá a Találka téren. A doboz elérhető a nap 24 órájában és az év minden napján. A tervünk az, hogy a közösségi média segítségével igyekszünk eljuttatni a hírt nemcsak azoknak, akik adományozni szeretnének, hanem azoknak a rászorulóknak is, akiknek sokat jelent ez a segítség. Reméljük, hogy kis idő teltével már nem lesz szükség a reklámra sem és beépül a köztudatba ez a lehetőség – részletezte Szegő Péter ötletgazda. Hozzátette: elsősorban olyan tartós élelmiszereket várnak a gyűjtőhelyre, amely most, a téli időszakban nem fagyhat meg.


A Találka térre helyezték a gyűjtődobozt. Fotó: Szegő Péter

A tervezők a nyári időszakra is gondoltak, így a gyűjtődobozt árnyékos helyre tették, hogy nyáron is funkcionálni tudjon. A doboz nincs lezárva, éjjel-nappal elérhető, mindössze egy mágneszárat terveznek még rá a szervezők, hogy a szél se tudja kinyitni.

– Szeretném megköszönni a terv megvalósítását a városvezetésnek, első perctől támogatták az ötletemet, illetve a tervezőnek, továbbá annak a vállalkozásnak, amely a doboz dekorálását vállalta – zárta mondandóját Szegő Péter.

Az ötletgazda (jobbra) néhány hét leforgása alatt valósította meg a projektet. Fotó: Szegő Péter

Címkék

Kapcsolódó Cikkek