2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Vajon most miért nincs tüntetés?

Az új év első napjaiban milliónyian teszik fel a kérdést: mit hoz az év?

Olcsóbb internetet. És – sajnos – nincs ezért tömegtüntetés… Pedig emlékezzünk csak, hogy 2014-ben micsoda felzúdulás volt egy pontatlanul – és érthetetlenül – megfogalmazott mondat miatt. Tízezrek az utcán, világító több száz ezer forintos telefonjaikkal, hogy na, akkor most aztán tényleg itt a világ vége, juj, megadóztatják az internetet.


Holott az internetet senki nem akarta megadóztatni, csak egy körülményes mondatszerkezetre hazudta rá az ellenzék, hogy „netadó” lesz.

Nem lett, mert nem is volt tervben.


Lett viszont 2018-ra 5 százalékos áfa az internethasználatra. Azaz „netadókedvezmény”.

Lesem a híreket – online és offline egyaránt –, de sehol egy utcára szólító felhívás, sehol egy jól megfontolt, politikai marketingesek által százszor megrágott, átírt szavakkal telerakott, megspékelt, elnyomástól, kizsákmányolástól rettegő, „oligarcházó” interjú – civillel, politikussal.

Sehol semmi.

Na, most akkor ez mit jelent?

Egyfelől nyilván azt, hogy belerúgni valamibe – még ha nyilvánvalóan hazugságon alapul is a politikai építmény – mindig könnyebb és egyszerűbb, mint elismerni, értékelni a teljesítményt.

Márpedig ez teljesítmény.

A „netadós” őrjöngés napjaiban kérte fel a miniszterelnök Deutsch Tamást, hogy ugyan, vizsgálja már meg ezt az egész internetes szférát, és tegye le az asztalra a koncepcióját. Deutsch megtette. Talán emlékszünk a digitális nemzeti konzultációra, a temérdek fórumra. A párbeszéd eredménye a mostani bejelentés.

Öt százalék.

Pedig lehetne tüntetni, hogy miért nem nulla!

Ugye?

Vagy ha nem, akkor tessék már előrukkolni a farbával, hogy most miért tetszenek csendben maradni? Hol vannak a kivilágított telefonok? Hol a CNN-en megjelent kép?

Pedig most még jobb lenne, mert Budapest szebb, mint három évvel ezelőtt volt…

Kapcsolódó Cikkek

  • Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött nyolc személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségében, a geleji pihenő közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn reggel az MTI-vel.

  • Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Aki saját célra vesz lakást, annak a tapasztalatok szerint nem éri meg felújítandó ingatlant vásárolni. A munkálatok elhúzódhatnak, nem ritka az egy évnél is tovább tartó átépítés és ezt kevesen bírják türelemmel és idegekkel.