2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Eger

Változás a KRESZ-vizsgában, újdonság Egerben

A január 8-án vizsgázók találkozhattak először az új, videós KRESZ-kérdésekkel Egerben, a járművezetők elméleti vizsgája ugyanis januártól több mozgóképes feladattal is bővült.

A Heves Megyei Kormányhivatal vizsgatermében más változást is hoz a 2018-as év: hamarosan új, nagyobb méretű monitorok váltják fel a már korszerűtlen képernyőket. Az elméleti tanfolyam és vizsga díját a 20 év alatti vizsgázók júliustól visszaigényelhetik az államtól.


Boda Ferenc a köztévé élő adásában mutatta be az KRESZ-vizsga újdonságait az egri vizsgaállomáson

A KRESZ-vizsgázók a videós kérdéseknél nemcsak egy adott időpillanatban fennálló forgalmi helyzetet látnak és értékelnek, hanem annak közelmúltbeli történéseit is figyelembe véve képesnek kell lenniük több, egymást követő információ feldolgozására is. A tárca tájékoztatása szerint a mozgóképes kérdéseket korábban az oktatók és a vezetni tanulók egyaránt kedvezően fogadták, ezért bővítik a meglévő két mozgóképes kérdéshely adatbankját. Az M1 csatornán Boda Ferenc, az Egri Járási Hivatal Járművezető, Vizsgáztatási és Utánképzési Csoportjának szakmai vezetője elmondta: a kérdések megválaszolására egy-egy perc áll rendelkezésre, a videóanyag 10 másodpercben mutatja be a kérdéshez tartozó forgalmi szituációt. A vizsgázó az egy perc alatt többször is lejátszhatja, újranézheti a videót. A Heves Megyei Kormányhivatal várhatóan 2018 áprilisától az előzetes pályaalkalmassági vizsgálatoknak is helyet biztosít Egerben, így például a hivatásos fuvarozói pályára készülőknek nem kell majd a fővárosba utazniuk az PÁV-minősítéshez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.