2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Miskolc

Van már kapitánya a Diósgyőri várnak!

Kismartoni Péter lett a Diósgyőri vár és Lovagi Tornák Tere vezetője 2018 januárjától.

Kismartoni Péter az új várkapitány

A Diósgyőri vár vezetői álláshelyére kiírt felhívásra csaknem 60 szakember jelentkezett az ország minden részéről. Kismartoni Péter 57 éves, végzettsége történész, a József Attila Tudományegyetemen diplomázott történelem–olasz szakon.


A multinacionális környezetben eltöltött több mint 27 év alatt fő feladata a kommunikáció, rendezvényszervezés, marketingkommunikáció, brandépítés és annak menedzselése volt. Több mint 15 éve foglalkozik haditornával, életmód-rekonstrukcióval, a középkorral. Jelenlegi csapata, az Alba Societas (XIV. sz.) rendszeres résztvevője több neves nemzetközi történelmi rendezvénynek.

Munkatapasztalatát, nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva azt szeretné elérni, hogy a Diósgyőri vár bekerüljön az európai turisztikai körforgásba, és egyre több külföldi résztvevő látogasson ide fellépőként, vigye hírét a várnak és a Lovagi Tornák Terének.

 

A változatos, gazdag programok egyre több látogatót vonzzanak a városba és környékre. A Diósgyőri vár igazi turistalátványosság és programközpont, ami hozzájárul Miskolc látogatottságának növeléséhez.

A Diósgyőri vár igazi turistalátványosság – Fotó: Baranzó Péter

Kapcsolódó Cikkek