2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Hódmezővásárhely

Varga József a HLKC új vezetőedzője

Január elején új vezetőedző igazolt a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club kispadjára. A lányok a tavaszi szezont Varga József vezényletével kezdhetik meg.

A klub január első napjaiban közös megegyezéssel bontott szerződést a felnőttcsapat trénerével, Bartók Csabával. A korábbi válogatott játékos 2017 januárjában érkezett Hódmezővásárhelyre, és egy évig volt a HLKC vezetőedzője.


Az egyesület napokon belül bejelentette, hogy Bartók helyére Varga Józsefet szerződtették. A szakember Debrecenben kezdte meg edzői pályafutását. Előbb az utánpótlás-együtteseknél dolgozott, majd az élvonalbeli csapatnál is edzősködött. Ezt követően a magyar élvonalban szereplő több együttesnél, Kiskunhalason, Siófokon és Mosonmagyaróváron is vezényelte a felnőttgárdákat.

Varga József váltja Bartók Csabát a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club vezetői edzői posztján

Január elején meg is kezdték a felkészülést az új trénerrel, február 3-án pedig már tétmérkőzésen kell bizonyítaniuk a lányoknak. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a listavezető Eszterházy KFSC otthonába látogatnak Szepesi Ivették.

A HLKC célja a biztos bennmaradás az NB I/B Keleti csoportjában, amihez a pontvadászat során legalább a 9. helyet kell megszerezniük a vásárhelyieknek. Jelenleg a 10. helyen állnak, mindössze egyetlen ponttal maradva le a Balmazújváros mögött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.