EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szekszárd

Verekedés az iskolában

A Tolnai Rendőrőrs nyomozást folytatott két 15 éves fiú ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A fiatalok még tavaly a tolnai általános iskola folyosóján szóváltást követően összeverekedtek, majd diáktársaik, valamint a tanárok választották szét őket.

Illusztráció: Marcali Gábor

A rendőrök mindkét tolnai fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetők a bűncselekményt beismerték, szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.


– Felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy az erőszakos cselekmények a legtöbbször jogsértésnek minősülnek, ami rendőrségi eljárást vonhat maga után. Az iskolai erőszak fogalomkörébe nem csak a tettlegesség tartozik, az iskolások egymás zaklatásával is bűncselekményt követhetnek el, ami a törvény szerint büntetendő. Arra kérünk mindenkit, hogy mindig gondolja át, mit cselekszik, valamint azt is, hogy tetteinek milyen következményei lehetnek. Amennyiben megoldhatatlannak tűnő konfliktus résztvevője, illetve ilyen diáktársról szerez tudomást, forduljon pedagógushoz, szülőhöz vagy a rendőrség iskolai bűnmegelőzési szakembereihez – adta ki közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.