EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szekszárd

Verekedés az iskolában

A Tolnai Rendőrőrs nyomozást folytatott két 15 éves fiú ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A fiatalok még tavaly a tolnai általános iskola folyosóján szóváltást követően összeverekedtek, majd diáktársaik, valamint a tanárok választották szét őket.

Illusztráció: Marcali Gábor

A rendőrök mindkét tolnai fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetők a bűncselekményt beismerték, szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.


– Felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy az erőszakos cselekmények a legtöbbször jogsértésnek minősülnek, ami rendőrségi eljárást vonhat maga után. Az iskolai erőszak fogalomkörébe nem csak a tettlegesség tartozik, az iskolások egymás zaklatásával is bűncselekményt követhetnek el, ami a törvény szerint büntetendő. Arra kérünk mindenkit, hogy mindig gondolja át, mit cselekszik, valamint azt is, hogy tetteinek milyen következményei lehetnek. Amennyiben megoldhatatlannak tűnő konfliktus résztvevője, illetve ilyen diáktársról szerez tudomást, forduljon pedagógushoz, szülőhöz vagy a rendőrség iskolai bűnmegelőzési szakembereihez – adta ki közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.