EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb

Vérfürdő Bogácson!

Vérontás volt a bogácsi strandfürdő területén, és bár az esetnek számos tanúja akadt, senkinek sem jutott eszébe a rendőrséget hívni. Január 13-án ugyanis a fürdővel összeépült Strand Hotel immár hagyományos disznóvágását rendezték meg, aminek alkalmából idén is az ország legtávolabbi pontjairól érkező vendégek töltötték meg a szállodát.

A gyerekeknek óriási élmény meghúzni a disznó farkát

A disznóvágás ma már nem csak a vidéki emberek népszerű téli „sportja”, mint látványosságot és szabadidős családi tevékenységet a városokba is behozták. Fesztiválokon, csapatépítő tréningeken ápolhatják ezt a hagyományt azok is, akik addig csak az állatkertben találkoztak házi sertéssel. De a wellnessdisznóvágás még ezek között is igazi kuriózum.


Aki akart, elmerülhetett a forró vizű gyógymedencében és onnan csodálhatta a havas téli tájat

Nem csoda hát, hogy a Bogácsi Strand Hotel területén immár 10 éve megrendezett disznóvágás igen népszerű. Megvan itt ugyanis minden, ami autentikus: hajnaltól koccannak a pálinkáspoharak, süvít a perzselő, messziről érezni a megpörkölődött szőr szagát, gyerekek fogják a disznó farkát, és persze a vérnek is folynia kell, anélkül nem megy. A reggeli hagymásvér-lakoma és a déli friss sült tarja között azonban valami egészen különlegesre is lehetőségük nyílik a wellnessdisznóvágásra látogatóknak: megmártózhatnak a bogácsi strand 2001-ben gyógyvízzé nyilvánított, 500 méter mélyről feltörő 76 Celsius-fokosan feltörő, de 38 fokosra lehűtött vízhőmérsékletű medencéiben. Méghozzá a szabad ég alatt!

Aztán folytatódhat a munka: hurkatöltés, kolbászgyúrás, tepertősütés, majd jöhet az újabb mártózás, amit a Strand Hotel szállóvendégei akár még az esti disznótoros, zenés mulatság alatt megtehetnek.  


 

Kilenc hosszú hétvége lesz az idén

A StrandHotel néhány hete teljes felújításon esett át

A decemberben teljes felújításon átesett hotel árai változatlanok. Az ideérkező vendégeknek a termálfürdő használatáért nem kell külön fizetniük, az benne van a szoba árában. Egész évben rendkívül kedvező árfekvésű, hatalmas adagokat kínáló önkiszolgáló étterem járul hozzá a pénztárcabarát pihenéshez.

Ha a kellemes, forró vizes punnyadás után egy klassz sétára vágynak, érdemes felkeresni a bogácsi borospincesort a Cserép úton. Bogács a bükki borvidék legkarakteresebb települése, a Bükkaljai Borút Egyesület tagja.

Megéri ellátogatni a szomszédos Noszvalyra, de Eger is mindössze 18 kilométerre található. Bogács kiváló csillagtúrahelyszín is.

A környék nevezetességeihez tartozik a Subalyuk-barlang, ahol megtalálták a Neander-völgyi ősember hazai nyomait.

Misztikum övezi a természet és az ember közös alkotásait, a rejtélyes kaptárköveket, amelyek Bogács határában találhatók, a riolittufa dombokban.

Összefoglalva: minden adott a hagyományos pihenéshez Bogácson, ahol a természet és a kapcsolódó szolgáltatások együttese komplex élményt kínál.

Foglaljon időben szállást, hiszen az idén kilenc hosszú hétvége lesz, amelyek a wellnesshotelekben a főszezont jelentik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.