2018. augusztus 15., szerda
Mária

Sport

Videóbíró segít az oroszországi vb-n

Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni. 

Gianni Infantino FIFA-elnök régóta szorgalmazza a bevezetését, míg az angol szövetség szerint a tesztidőszak tapasztalataiból arra lehet következtetni, hogy nem szabad túl gyakran alkalmazni a technológiát, illetve a használatához egységes nemzetközi szabályozásra lenne szükség. A videobírót 13 országban tesztelték, használják az olasz és a német élvonalban, valamint bevetették a tavalyi Konföderációs Kupán és a klubvilágbajnokságon is. Az igazán nagy próba a vb lesz, Oroszországban kiderül, éles helyzetben mire képes a rendszer.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bárban balhézott az NBA sztárja

  Bárban balhézott az NBA sztárja

  James Harden, a Houston Rockets kosaras sztárja után nyomoz a rendőrség, mivel a játékos és társasága érintett volt egy éjszakai bárban történt incidensben.

 • Madridi derbi a Szuperkupáért

  Madridi derbi a Szuperkupáért

  Madridi rangadó Tallinnban: ma este az észt fővárosban mérkőzik az európai Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Real és az Európa Liga-első Atlético.

 • De Bruyne szakácsa a City-sikerek titka?

  De Bruyne szakácsa a City-sikerek titka?

  Jonny Marsh remek, két Michelin-csillagos éttermét hagyta ott a Manchester City kedvéért. A koppenhágai Noma elkényeztetett ízlésű vendégei helyett Kevin De Bruyne-re vagy éppen Ilkay Gündoganra és társaira főz.