2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Debrecen

Világszínvonalú orvosképzés a Debreceni Egyetemen

A világ bármely pontján megállják helyüket azok az orvosok, akik a Debreceni Egyetem hazai és nemzetközi elitbe tartozó Általános Orvostudományi Karán sajátítják el a gyógyítás tudományát. A 100 éves debreceni orvosképzés versenyképessége vitathatatlan.

Az orvosi és egészségtudományi képzéseket indító vidéki felsőoktatási intézmények között évek óta stabilan tartja vezető helyét a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara. A Times Higher Education tavaly nyilvánosságra hozott tematikus ranglistája pedig a világ élvonalába rangsorolta a Debreceni Egyetem orvosképzését. Az ide jelentkező diákok pezsgő egyetemi éveik alatt magas fokú, a jövő változó elvárásaihoz igazodó tudás birtokába juthatnak, mindezt egy hallgatóbarát, modern campuson. Vélhetően az általános orvos szak iránt lesz a legnagyobb érdeklődés, hiszen hagyományosan ez a legnépszerűbb. A magyar program mellett 30 éve angol nyelvű orvosképzés is folyik, amivel az egyetem nemzetközi színvonalon is jelentős szerepet tölt be.


A százéves fennállását idén ünneplő orvostudományi karon olyan szaktekintélyektől tanulhatnak a hallgatók, akik nemzetközi oktatási, klinikai és tudományos tapasztalatokkal rendelkeznek A klinikai tárgyak oktatásában Debrecenben kiemelt szerepe van Klinikai Központnak, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pedig a tavalyi integrációnak köszönhetően új távlatokat nyithat és páratlan lehetőséget biztosíthat a gyakorlati képzésben. A hallgatók egyetemi éveik alatt a tudományos diákköri tevékenység során bekapcsolódhatnak az oktató- és kutatómunkába, illetve tanulmányaik egy részét külföldön is eltölthetik, ugyanis az Erasmus hallgatói csereprogram keretében a kar több mint 70 európai egyetemmel áll kapcsolatban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.