2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Visszatért a színpadra a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby

Egy kisebb publikum előtt visszatért a színpadra a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby hétfőn.

A 80 éves amerikai komikus szülővárosa, Philadelphia egyik dzsesszklubjában adott előadást mintegy 50 fő előtt. Cosby pár perces dobolással nyitotta a showt a LaRose Jazz Clubban, majd megkezdte egyórás programját, amelynek során többek között az öregedésről és a látása csökkenéséről viccelődött.


Cosby 2015 májusa óta nem lépett fel. Akkor kerültek nyilvánosságra a szexuális bántalmazás miatt ellene felhozott első vádak, így az utolsó, atlantai fellépését többször megszakították dühös nézők. A hétfői showt nem zavarta meg senki, a Twitteren azonban erős bírálatokat kapott.

Bill Cosbynak bíróság előtt kell felelnie a vádakra, egy több mint tíz évvel ezelőtti rendőrségi jelentés szerint ugyanis gyógyszerekkel elkábított és szexuálisan megtámadott egy nőt. Az Andrea Constand 2004-es szexuális bántalmazása ügyében zajló tárgyalás azonban 2017 nyarán eredménytelenül zárult, mivel az esküdtek több mint 52 órán át tartó tanácskozás után sem tudtak egyhangú ítéletet hozni.

Az újratárgyalást április 2-ra tűzték ki. A tavaszi peren 19 újabb vádló vallomását engedélyezte a bíróság, köztük 12 olyan nőét, akiknek meghallgatását az első tárgyaláson nem engedélyezték.

A komikust mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a showbiznisz munkatársai is. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ősszel is a paradicsomban!

  Ősszel is a paradicsomban!

  A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.

 • Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz, rengeteg sérült!

  Felborult egy gyerekekkel teli busz a kelet-csehországi Pardubice közelében csütörtökön, legalább tizen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben sérültek meg – közölte a CT cseh televízió a mentőszolgálat egyik szóvivőjére hivatkozva.

 • A nap képe: Törésvonal

  A nap képe: Törésvonal

  Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.