EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Kiakadtak a jobbikosok! Vona az iszlámot élteti

Vona Gábor, a Jobbik elnöke lassan le sem tagadhatja, hogy igenis szimpatizál az iszlámmal. A hirado.hu szerint Vona már a 2011-ben megjelent önéletrajzi könyvében is arról írt, hogy szerinte az emberiség tradicionális kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt.

„Ma az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt. Sikere vagy kudarca nem az iszlám és Amerika/Izrael viszonylatában, hanem az emberiség szempontjából lényeges számomra. Amennyiben az iszlám elbukik, a fény szinte teljesen kialszik, és a globalizmus sötétsége előtt már nem marad érdemi ellenfél. Akkor tényleg véget ér a történelem. És nem lesz happy end…” – fogalmazott Vona a Született augusztus 20-án című könyvében.


Nem ez volt Vona első iszlámot éltető megnyilvánulása. A múlt héten a mandiner.hu tett közzé egy videófelvételt, amelyen Vona muszlim közösség előtt tett hitett Allah mellett.

„Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak és senkitől nem félnek, csakis Allahtól” – mondta Vona, mire muszlim közönsége üdvrivalgásban tört ki. Egy másik, szintén a Mandiner által nyilvánosságra hozott felvételen pedig így fogalmaz: „Én azt mondtam, inkább vegyetek példát a türk népekről és vegyetek példát az iszlám emberekről. Egy cikkben meg is írtam, amiért nagyon sok kritikát kaptam, hogy a globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár.”


Ezek a kijelentések alaposan kiverték a biztosítékot nemcsak a párt szimpatizánsai, de a vezetői közt is. A faktor.hu szerint több párttag is azt követeli, hogy váltsák le Vonát és helyette Volner János alelnök és frakcióvezető vezesse a párt listáját az április 8-i országgyűlési választáson. A portál szerint sokan hinni sem akartak a fülüknek, csak a felvételek többszöri lejátszása győzte meg őket arról, hogy a pártelnök valóban az iszlám hitet, sőt magát Allahot élteti.

– Szégyelljük magunkat helyette is! Gábor, úgy látszik, még az Egri csillagokat sem olvasta, Dobó István és Gárdonyi Géza foroghat a sírjában – mondják a párt ma még névtelenséget kérő vezetői és szimpatizánsai a faktor.hu szerint.

Vona párton belüli ellenlábasai még keményebben fogalmaznak. Szerintük a pártelnök Allah és az iszlám melletti elköteleződéssel lényegében rátámadt a Jobbikra, ezért a lehető leghamarabb félre kell állítani. A párt egyre csökkenő esélyeit ugyanis tovább rombolja a szimpatizánsokat végleg összezavaró iszlamista kijelentésekkel. Nem indulhat a párt egy olyan országos listával a választásokon, amelyet Vona vezet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.