2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Vona Gábor: „Ha az iszlám elbukik, a fény teljesen kialszik”

Vona Gábor egy a napokban megjelent felvételen arról beszél, a globalizmus sötétségében az iszlám az utolsó fénysugár. Nem először fejti ki azonban iszlám iránti rajongását a Jobbik elnöke. Egy 2011-ben megjelent könyvében is arról írt, szerinte az emberiség tradicionális kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt – írja a Hirado.hu

Csütörtökön egy olyan felvétel került elő, amelyben Vona Gábor muszlim fiatalok előtt, törökül tesz hitet Allah mellett, amikor azt mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.”


Vona Gábor egy tegnap megjelent felvételen arról beszél, a globalizmus sötétségében az iszlám az utolsó fénysugár. Nem először fejti ki azonban iszlám iránti rajongását a Jobbik elnöke. Egy 2011-ben megjelent könyvében is arról írt, szerinte az emberiség tradicionális kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt. Csütörtökön egy olyan felvétel került elő, amelyben Vona Gábor muszlim fiatalok előtt, törökül tesz hitet Allah mellett, amikor azt mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.”

Vona Gábor „Született augusztus 20-án” című könyvében már kifejtette, hogy szerinte az „iszlám a fény”. A 2011-ben megjelent önéletrajzi könyvében így fogalmaz:

“(…) ma az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt. Sikere vagy kudarca nem az iszlám és Amerika/Izrael viszonylatában, hanem az emberiség szempontjából lényeges számomra. Amennyiben az iszlám elbukik, a fény szinte teljesen kialszik, és a globalizmus sötétsége előtt már nem marad érdemi ellenfél. Akkor tényleg véget ér a történelem. És nem lesz happy end…”

A pénteken megjelent felvételen mindezt Vona Gábor szájából is hallhatjuk, akkor így fogalmazott:

“Én azt mondtam, inkább vegyetek példát a türk népekről, és vegyetek példát az iszlám emberekről. Egy cikkben meg is írtam, amiért nagyon sok kritikát kaptam, hogy a globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár.”

Csütörtökön a mandiner jutott hozzá egy olyan felvételhez, amelyen Vona Gábor szunnita muszlim közönsége előtt Allahot élteti. A Jobbik elnöke a következőket mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.”

A pártelnök Allah mellett hitet tevő mondatait üdvrivalgással fogadja a török közönség. A Jobbik elnöke közösségi oldalán azt írta, nem Allahot dicsőítette, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek.

A Mandiner azonban kiderítette, török nyelven Allah egyértelműen a Korán egy és igaz istenét, a muszlimok istenét jelenti, nem is nevezhetnék másként. A törökök és más türk népek iszlám előtti isten-elnevezése a Tengri/Tanri/Tanrı volt. Ma is ezt az istennevet használják Allahon kívül más istenre, istenségekre. Azt, hogy a törökök számára Allah kétségtelenül a Korán istenét jelenti, egy török-szakértő is megerősítette. Az online magyar-török szótár is világosan leszögezi: Allah magyar és török fordításban is Allahot jelenti. Az isten, avagy Isten fordítása törökül: Tanrı. Vona Gábor tehát török nyelven a muszlimok istene mellett tett hitet. Vona Gábor korábban kijelentette, hogy a Jobbik alelnökével, Toroczkai Lászlóval ellentétben őengedélyezné Magyarországon mecsetek építését, és az üldözött keresztényeknek sem biztosítana menedéket.

Pénteken szintén a Mandiner hozott nyilvánosságra egy újabb videót. Ebben Vona úgy fogalmaz, „Ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár”.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.