EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Veszprém

XXI. századi körülmények várják a betegeket – Elkészült az új egészségház

Év végén megtörtént a Kabay utcában épült egészségház műszaki átadása, e hónap végétől megkezdődhet a rendelés.

A nagyjából 300 négyzetméteres épületben három – korábban az Ádám Iván utcában, jelenleg átmenetileg a Komakút téri Rendelőintézetben működő – háziorvosi praxis, valamint két védőnői szolgálat kap helyet. A több mint 150 millió forintból megvalósult beruházás kivitelezését nyáron kezdte meg a közbeszerzésen nyertes Min-Tech Kft., a munkálatokkal november végére el is készültek. Az Egészségházat Boros Zsombor építésztervező és csapata álmodta meg, korábban a Jutasi úti focipálya öltözőjét is ők tervezték, de részt vettek a Veszprém Aréna tervezési munkálataiban is.


Az egészségháznál parkolóhelyeket is kialakítottak (fotó:Domján Attila)

Már csak a szakhatósági eljárások vannak folyamatban, várhatóan januárban ezek is lezárulnak, és a hónap végén megkezdődhet az új helyszínen a rendelés.

21. századi körülmények várják a betegeket (fotó: Domján Attila)

– A teljesen új beruházás biztosítja a munkavégzéshez szükséges modern feltételeket, XXI. századi körülményeket teremt az itt dolgozók és a betérő betegek számára – fogalmazott az avatáson Brányi Mária alpolgármester, aki megköszönte mindazok munkáját, akik a fejlesztés sikeréhez hozzájárultak.

Brányi Mária megköszönte a projektben részt vevők munkáját (fotó:Domján Attila)

Az új egészségház komplex szolgáltatásai révén mind az idősek, mind a kisgyermekes családok életében minőségi javulást fog eredményezni. Az új helyszínen is megmarad a háromhavonta tartott kiscsoportos babamasszázs-oktatás, illetve a nagy igényre való tekintettel baba-mama klub is indul.

Kapcsolódó Cikkek