EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Hódmezővásárhely

2019-re készül el az új kertvárosi templom

Évek óta a kertvárosi lakosok nagy álma volt, hogy egy új templom épüljön a városrészben. 2016-ban ennek érdekében aláírást is gyűjtöttek. A tervek szerint 2019 szeptemberére elkészül a Novák Péter építészmérnök által tervezett új, római katolikus templom a hódmezővásárhelyi városrészben. 

A kollégiumi épület magasföldszintjén a sekrestyés lesz kialakítva, a Hóvirág és a Rudnay utca felől lesz a főbejárat, mögötte pedig a több funkciós templomtér

A több éve használaton kívül álló kollégium épülete mellé tervezett templom meghatározó lesz a kertvárosiak életében, hiszen a jelenleg parkolóként funkcionáló területet egy pihenő-és dísztérré alakítanák, ahova medencét is tervezett Novák Péter építészmérnök.


A kertvárosi templom belső terének látványterve

A két és fél hónap múlva elkészülő kiviteli terv után indul a közbeszerzési eljárás, illetve ekkor lehet meghatározni a beruházás pontos összegét is, ami előreláthatólag 400 millió forint körül lesz. Az egyházmegye terve szerint 2019 szeptemberében már az új kertvárosi római katolikus templomban tartanák az évnyitót a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.