EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

300 év börtönt kapott a molesztáló csapatorvos

Végleg lezárult Larry Nassar, az amerikai tornászválogatott és a Michigan Egyetem tornászcsapata egykori orvosának pere az Egyesült Államokban. A bíróság újabb, 40-től 125 évig terjedő börtönbüntetést szabott ki rá, így több mint 300 évet kell ülnie molesztálás miatt.

Az új ítélet a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatások miatt született.


Mint ismeretes, korábban Nassart két ügyben is tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték: tavaly decemberben pornográf gyermekfelvételek birtoklása miatt 60 évet, majd januárban szexuális zaklatásos ügyek miatt további 175 évet kapott. A hírek szerint 265 nő tett vallomást ellene, többek között Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok tornász is.

– A vallomások a legbelső énemig hatottak rám. Megértem és felfogtam, mekkora fájdalmat okoztam a sportolóknak és a szülőknek. Szavakban nem tudom elmondani, mennyire sajnálom azokat, akik részesei voltak tetteimnek. A vallomások örökre beleégtek a gondolataimba – idézi a CNN Nassar utolsó szavait.

Larry Nassar

Az 54 éves orvos szavai nem hatották meg az ügyben eljáró Janice Cunningham bírót, aki szerint Nassar tagadásban van és valójában fogalma sincs arról, mekkora érzelmi kárt okozott az áldozatoknak és a hozzátartozóknak.

Profimedia, Alamy

Kapcsolódó Cikkek