EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Extra

35 kilót hízott Hegedűs D. Géza

35 kilót hízott A hentes, a kurva és a félszemű című film főszerepe miatt Hegedűs D. Géza. A színész azóta újra csúcsformában van, a Lokál Extrának elmesélte, hogy napi két órát úszik és szakember segített neki lefogyni. Nem ő az egyetlen színész, aki nagyon meghízott egy szerep kedvéért.

Hegedűs D. Géza
/Fotó: Mészáros Diána

Január 25-én mutatták be Szász János új filmjét, A hentes, a kurva és a félszeműt. Ha nem tudnánk, hogy a hentest Hegedűs D. Géza alakítja, fel sem ismernénk, a színész ugyanis kopasz és 115 kilós volt. – A hízás a teljes szabadság volt. Azt ettem és akkor, amikor csak akartam, rengeteg süti, de jöhetett torta, fagyi, péksütemény is. Mindenféle korlát nélkül. Pontosabban 18 éve vegetáriánus vagyok, így természetesen a hús kimaradt ebben az időszakban is – mesélte a Lokál Extrának Hegedűs D. Géza, aki arról is beszélt, hogy egy ilyen felkészülés és az egyéves forgatás rettentő megterhelő volt számára.
– Komoly meló nagyon, óriási állóképesség kell ehhez. Hajnalban kelsz és fizikálisan is nagyon jelen kellett lenni a forgatásokon. Jól elfáradt estére az ember, de természetesen sok öröm is volt benne. A film fekete-fehér alkotás, és azt gondolom, hogy ez különösen jó atmoszférát teremt. Úgy is mondhatnám, hogy szinte már költőivé válik ettől a brutális történet. Szerintem be fogja rántani a mozinézőket – mondta a színész, akit arról is kérdeztünk, hogy mit szólt a felesége a nagy átalakuláshoz.
– A legviccesebb az volt, amikor hazaállítottam kopasz fejjel: egész este nevetett, amikor rám pillantott. De aztán megszokta. És persze örül, hogy visszanyertem a versenysúlyomat. Most 80 kiló vagyok. A fogyás érthetően sokkal nehezebb volt, dietetikus segítségével sikerült megszabadulni a kilóktól. Fehérjeközpontú étkezést követtem, ami azt jelenti, hogy ki volt iktatva minden, ami nem zöldség és fehérje. Semmi zsír, olaj, kenyér stb. Nagy lelki erő kellett hozzá. Amikor tehetem, úszom és általában hajnalban kelek, hogy két órát az uszodában töltsek. Nem hiú vagyok, csak színész, akinek nagyon jól és egyben kell lenni a színpadon. – tette hozzá Hegedűs D. Géza.


Nem ő az egyetlen, aki óriási átalakuláson esett át egy szerep kedvéért. Ryan Gosling például 30 kilót hízott a Komfortos mennyország férfifőszerepéért, amit végül nem is kapott meg. 75 kiló volt, amikor Peter Jackson rendező kiválasztotta a szerepre, Gosling pedig azt gondolta, hogy a szereplőnek testesebbnek kellene lennie. Hasonlóan Hegedűs D. Gézához, édességgel sikerült 105 kilóra híznia, és a forgatáson úgy jelent meg. Peter Jackson azonnal kirúgta, a szerepet végül Mark Wahlberg kapta meg.

Hegedűs D. Géza és Szász János rendező

Robert De Nirónak Oscar-díjat hozott a Dühöngő bika című 1980-as film. A bokszlegendát, Jake La Mottát alakította. A filmtörténet egyik legnagyobb bravúrját hajtotta végre: először kigyúrta magát, az idős La Motta jeleneteihez pedig 27 kilót szedett fel.


A filmtörténet legnagyobb hízásaként szokták emlegetni az Acéllövedék című film egyik szerepéért Vincent D’Onofrio súlygyarapodását. Ő is 35 kilót hízott, akárcsak Hegedűs D. Géza. Színésznők ritkán szerepelnek ilyen összeállításokban de Charlize Theron kivétel. A rém című film főszerepéért 14 kilót szedett fel és teljesen elcsúfították. A sorozatgyilkos szerepe végül számára is Oscar-díjat hozott.

Hegedűs D. Géza és Nagy Zsolt

Miről szól A hentes, a kurva és a félszemű?
A jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten kurva volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét.

Kapcsolódó Cikkek