EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Ózd

Égerszögre minőségi út vezet

A kistelepüléseknek is jár a jó megközelíthetőség lehetősége, amire odafigyel a Fidesz–KDNP-kormány. Égerszög és Szőlősardó ennek a hasznát élvezi.

Elkátyúsodott úttest leszakadt rézsűvel – sokáig ez jellemezte az Aggteleki-karszt szélén lévő aprófalvak összekötő útjait. Változás 2016 őszére állt be, amikor átadták a felújított szakaszokat.


Községünkben papíron 65-en, ténylegesen 35-en élnek, ám ezek az emberek is igénylik a közlekedési alapellátást, vagyis a járható utat. Településünkön a Magyar Közút saját forrásból aszfaltozott újra egy kilométernyi belterületi szakaszt, az Égerszögtől a kánói elágazásig, illetve a 27-es számú főútig található mintegy 13 kilométert pedig pályázati pénzből sikerült helyreállítani. Ezen a részen volt rézsűszakadás is, ami veszélyt jelentett a közlekedőkre, de a beruházással ez elhárult – ecsetelte a térség úthelyzetét Lénárt Attila. Égerszög polgármestere hozzátette, a közeljövőben bőven lesz feladatuk a kis faluban, hiszen pályázatot nyertek a művelődési ház és a hivatal tatarozására, sőt utóbbira napelemek is kerülnek. Az egyedi jellegű református műemlék templomra is kapott támogatást az egyház, így a közeljövőben az is megszépül.

Fotó: Lokál
 Szőlősardón vágták át a szalagot a kistérségi útfelújítás után (balról Peiker Tamás a Magyar Közút megyei vezetője, Riz Gábor országgyűlési képviselő és Holló István polgármester)

Kapcsolódó Cikkek