EUR: 322,99 Ft
CHF: 281,29 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Győr

A barátság jegyében futottak a győri katonák

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén is csatlakozott a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett futónaphoz. A fennállásának 70. évfordulóját ünneplő szervezet emblematikus rendezvényén 2016 óta vesz részt a győri alakulat.

Az 1948. február 18-án létrejött Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire – CISM) 134 tagországa számára az év 300 napján nyílik lehetőség valamilyen – a szervezet rendezésében zajló – sporteseményen való részvételre.


Bemelegítés az alakulótéren
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit szds.

Számos sportág, többféle katonai világbajnokság is megtalálható a repertoárban, ám a futónap kiemelkedik az összes program közül, hiszen mindig a szervezet alapításának évfordulóján rendezik meg. Hogy a világbéke elérését célul kitűző szervezet fő törekvése sikeresnek bizonyul-e, kérdéses, de az mindenképpen elismerésre méltó, hogy a nemzetek közötti barátságot a sporton keresztül elérni kívánó kezdeményezés minden évben százezreket mozgat meg világszerte.

A laktanyából indultak neki a távnak
Fotó: Sályi Gergő tőrm

A győri légvédelmi egység leterheltsége ugyan nem tette lehetővé, hogy teljes létszámban képviseltesse magát ezen a napon, ennek ellenére az ezred – szakmai feladatokban és határőrizeti tevékenységben éppen nem érintett – honvédjei reggel nyolc órakor felsorakoztak a likócsi bázis alakulóterén. A megjelenteket Bozsóki Attila alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese köszöntötte, majd átadta a szót Mosonyi József törzsőrmesternek, akinek irányításával kezdetét vette a szakszerű és alapos bemelegítés. Az izmok és ízületek – testnevelő által vezetett – átmozgatása után meg is indult az úgynevezett kötelékfutás, aminek során a katonák az eredeti alakzatot megtartva teljesítették a kijelölt távot.


Hat kilométeres kötelékfutást teljesítettek a győri katonák, a barátság jegyében
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit szds.

A győri honvédok ezúttal több mint hat kilométert tettek meg a likócsi bázis melletti aszfaltozott úton, ám a kezdeményezéstől függetlenül idén még sok ezer métert „belegyűrnek” majd a futócipőikbe.

Kapcsolódó Cikkek