EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Életmód

A Budai fiúknál a zöldborsófőzelék is különleges

Három gyerekkori jóbarát – Juhász Gábor, Pletrich Ákos és Kovács Tamás – miután bejárta a fél világot, úgy döntött, hogy a gasztronómia felé veszi az irányt. Az első állomás a Budai Pékség nevű reggelizőhely volt, majd  megnyílt a Budai Kettő, a Budai 3 és most nemrég az Ez is Budai (Varsányi Irén utca 33.), ahol már komplett ebéddel és vacsorával várják az érdeklődőket a budai srácok.

– Mondhatjuk, hogy úttörők voltunk a reggeliztetés terén – mesélte Juhász Gábor. – A pékség vonal azért indult, mert nagyon jó pékárut szerettünk volna adni az embereknek, erre épült aztán most rá a melegkonyha. Azonnal megkapjuk a visszajelzéseket, ehhez viszont sokat kell a boltokban lenni és beszélgetni az emberekkel. A törzsközönség természetesen a környékbeliek, hiszen azoknak az embereknek szeretnénk elsősorban enni adni, akik között gyerekkorunk óta élünk. Itt érezzük a rezgéseket, de vannak Zuglóból átjáró vendégeink is.


Az étlap igencsak csábító, hiszen mindenki megtalálja a kedvére valót. Ebédidőben kétféle menüből lehet választani, és természetesen lehet kérni elvitelre is. Itt figyelnek a laktóz- és gluténérzékenyekre, a fogyókúrázókra, a vegánokra, és azokra, akik klasszikus ételeket szeretnének enni. A tanácsadó séf, Fülepi Kálmán neve garancia arra, hogy az ízlelőbimbók nem maradnak kihasználatlanul.

– A zöldborsófőzelék rántott párizsival és a hamburger örök sláger – vette át a szót Pletrich Ákos, és azonnal meg is kóstolhattuk az újragondolt ételeket. A zöldborsófőzelék lime-os tejhabbal és a színhús párizsi, na meg a hatalmas adag tépett tarjaburger még sokat látott fotós kollégámat is próbára tette. A kulináris élvezeteket a ház salátájával folytattuk, amit panko morzsás csirkével tálalt Baranyi Dániel séf, és a végén sajttortával zártunk. A házi szörpök közül a gyömbéres volt a favorit. – Az ételeket mi is folyamatosan teszteljük – magyarázta Ákos és azt is elmesélte, hogy a konyha mellett a belső dizájnra is nagy gondot fordítottak. A beltér ugyan kicsi, de minden négyzetcentimétert kihasználtak: a székek kényelmesek, a lámpák nagyon „pasisak”, olyanok, mintha kábeldobra feltekert kábelkötegek lennének, a letisztult formák mellett a sötétkék és a sárga szín dominál. Ami pedig szintén pluszpontot érdemel: a szagelszívást sikerült úgy megoldani, hogy egyáltalán nincs ételszag az apró térben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.

 • 5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt közel másfél millió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.