2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

A Dal 2018, Gasztroangyal és Tök az adu a közmédia hétvégi műsorán

Folytatódik az ország legnépszerűbb gasztronómiai műsora, a Gasztroangyal. Újra műsoron A Dal 2018, ahol Magyarország legjobb dalát keressük a nézőkkel. Családi film kicsiknek és nagyoknak, Gobbi Hilda a klasszikusok kedvelőinek, MR2 Szimfonik a rajongóknak és Shakespeare a magaskultúra fogyasztóinak szól ezen a hétvégén a közmédia csatornáin. De lerántjuk a leplet A gerinctelenek világáról is.

Szombaton a Gasztroangyal 17 órától várja a nézőket a Dunán. A műsor készítői ezúttal édes körútra indulnak, amelyben Marcsi annak néz utána, hogyan inspirálják napjaink cukrászait a nagymamáktól fennmaradt receptek és ízek. Szó lesz régi süteményekről, fenséges forró csokiról és a puncskészítésről is. A Dal 2018 első elődöntőjét 20.30-tól követhetik figyelemmel a nemzeti főadó nézői, ahol eldől, hogy mely dalok jutnak a döntőbe, ahol kiderül, hogy kié lesz Magyarország legjobb dala. Ízőrzők címmel 19.20-tól láthatnak gasztronómiai műsort a Duna World nézői. Az aktuális részben a hagyományos szerb ételek kerülnek terítékre.


A Bibi és Tina című német családi filmet 18.10-től tűzi műsorára az M2 gyerekcsatorna. Az M2 Petőfi TV az MR2 Szimfonik+ a Müpából új részében 22.45-től ezúttal a Brains koncertfilmjével készül.

Tök az adu címmel 1966-os tévéjátékot láthatnak 23.30-tól az M3 nézői Gobbi Hilda, Avar István és Garas Dezső főszereplésével. A Shakespeare’s Globe – Szentivánéji álom 2014-es angol színházi felvonást 20.45-től követhetik nyomon az M5 oktatási, kulturális, ismeretterjesztő csatorna nézői.


Vasárnap érkezik a Magyarország, szeretlek! című vetélkedő újabb epizódja. Ezúttal Szigetköz-Győr-Pannonhalma és Bük térségének csapatai mérik össze tudásukat a Dunán 19.40-kor kezdődő műsorban. Öt kontinens címmel folytatódik a szórványban élő magyarság magazinműsora 18.55-től a Duna World csatornán.

Szerencsés János kalandjait az M2 ajánlja kicsik és nagyok figyelmébe 15.35-től. Megérzés címmel pedig izgalmas filmet láthatnak Sandra Bullock főszereplésével az M2 Petőfi TV nézői a csatorna vasárnap esti filmklubjában 21.10-től.

Egymilliárd évvel a világvége előtt címmel 1982-es magyar tévéjátékot tűz műsorára az M3 22 órától. Az Élet a növények között – A gerinctelenek világa című angol ismeretterjesztő sorozat következő részét pedig 23.10-től láthatják az M5 nézői. A műsor készítői lenyűgöző felvételekkel mutatják be a selyemszövés technikáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Az első két sikeres rendezvény után újra Bűbájos Hétvége Tarcalon! Az ideit is a május elsejei hosszú hétévégén rendezi a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület.

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.