EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,19 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Érd

A depressziótól a táncig

A már tavalyról ismert rendezvények, akciók mellett számos újdonságra számíthatnak eben az évben is az időskorúak Érden – hangzott el az idősügyi tanács legutóbbi ülésén.

Elmúlt évi sikeressége okán a programok közül élre kívánkozik az Érdi Szenior Akadémia, amelynek előadásai tavasztól újból várják az időseket.


A Szenior Akadémia tavalyi előadásait nagy érdeklődés kísérte, nemcsak az idősek körében
Fotók: Boros Sándor

Számos újdonságot is bejegyezhetnek az érdeklődők a naptárjukba – például sportnap is lesz. Erről Simó Károly alpolgármester – aki maga is aktív résztvevője rendszeresen a futó- és egyéb testmozgató rendezvényeknek – elmondta: nem versenyeztetni akarják a résztvevőket, hanem mozgásformákat kívánnak bemutatni, ajánlani, amelyek közül ki-ki választhat magának valamilyen „testhez álló” sportágat. Lehetőséget kínálnak az időseknek az aktív mozgásra, felmérik az igényeket és a lehetőségeket. Az első ilyen többórás, nyitott rendezvények május végén, június elején lesznek.

Jászberényi József egyebek mellett a depresszióról tart előadást

Megállapodás született az idősügyi tanács legutóbbi ülésén a Szenior Akadémia idei előadásainak témáiról.  Jászberényi József, a Zsigmond Király Egyetem felnőttképzési igazgatója a demencia felismeréséről, típusairól, a depresszió felismeréséről és kezelési lehetőségeiről, valamint mindkét jelenség tanulást befolyásoló hatásáról tart előadást. Foglalkoznak előadók az ötven év felettiek munkavállalási lehetőségeivel, a közösségi média – Facebook, Twitter stb. – időskori szerepével, tánc- és mozgáslehetőségekkel, a közösségteremtés módozataival. Svindlerek hálójában címmel arról hallhatnak majd az érdeklődők, hogy milyen, idősekkel szembeni megtévesztési, „átverési” kísérletek fordulhatnak elő, és szóba kerül egy teljesen másfajta veszélyforrás is, a cukorbetegség, azaz hogy mit együnk és mit ne együnk idősebb korban.


Kapcsolódó Cikkek