EUR: 321,69 Ft
CHF: 283,91 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Sport

A Duna Arénát veszik mintául

A 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottsága Budapesten tanulmányozza a Duna Aréna épületét, részletes tervezését és kivitelezési módszerét, mert a franciák szerint ez ma a világ legjobb versenyuszodája.

– A Duna Aréna minden jövőben épülő, így a párizsi olimpia vizes versenyeinek otthont adó uszodának a mintája lehet. Példa arra is, miként hasznosulhat egy sportlétesítmény a hazai nagyközönség és a sportolók számára egyaránt – fogalmazott Anthony Piqueras, a párizsi olimpia és paralimpia technikai igazgatója. Hozzátette, hogy a Duna Aréna mintájára szeretnék felépíteni a párizsi olimpiai uszodát. Piqueras a tanulmányi útján arra kereste a választ, hogyan oldották meg a magyarok, hogy a vizes világbajnokság idején az ideiglenes lelátókkal 15 ezres, végleges formájában pedig hatezres legyen a lelátó. Ezenkívül azt is tudni szerették volna, mi volt a gyors kivitelezés titka.


/Fotó: MTI –  Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  2019 január 20-án ismét Magyarországra érkezik a fedett pályás ügyességi motoros világbajnokság. Ez alkalommal a több szakaszból álló X-Trial motorverseny első futamát rendezik meg Budapesten – majd Barcelona, Marseille, Moszkva és Costa Rica állomások következnek.

 • Hazatér a Vidi

  Hazatér a Vidi

  Három év után hazatér a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő MOL Vidi FC, amelynek megújult stadionját az Újpest elleni szerdai bajnoki mérkőzéssel avatják fel.

 • Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Manny Pacquiao röhögőgörcsöt kapott, amikor farkasszemet nézett Adrian Bronerrel. A két öklöző január 19-én Las Vegasban találkozik a ringben, amikor is a WBA váltósúlyú vb-övéért harcolnak.