EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Székesfehérvár

A fesztiválszövetség tagjai lettek

A Magyar Fesztivál Szövetség elfogadta a Fehérvári Programszervező Kft. tagfelvételi kérelmét: a város nagyobb eseményeit szervező cég a Székesfehérvári Királyi Napok fesztivállal pályázott és lett a szövetség rendes tagja.

A Szent István ünnepe köré szervezett Székesfehérvári Királyi Napok a koronázóváros legjelentősebb eseménye, amely minden évben sokszínű, minden korosztály számára vonzó, gazdag programsorozattal várja a fehérváriakat és az ide érkező vendégeket. A rendezvény az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódik, minden eleme egyedi és Fehérvárhoz köthető. Koncertek a komoly- és könnyűzene műfajából, hamisítatlan középkori hangulat, néphagyományok és népművészeti vásár, nemzetközi néptáncfesztivál, katonazenekari találkozó – megszámlálhatatlanul sok programból áll össze a népszerű fesztivál, amelyet a város programszervező cége fog össze – jelentette be a szervezet vezetősége.


A Székesfehérvári Királyi Napokat idén augusztus 10–20. között rendezik meg a történelmi belváros már ismert helyszínein Fotó: K. Mátyás Bertalan

A színes forgatag csúcspontja a Koronázási Ünnepi Játékok, amikor is néhány napra évszázadokat repülünk vissza az időben: középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fölénk magasodó, közel ötméteres óriásbábok várják az érdeklődőket, akik királyaink koronázási ceremóniáját is megtekinthetik a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölött, a Nemzeti Emlékhelyen.

A Székesfehérvári Királyi Napokat idén augusztus 10–20. között rendezik meg a történelmi belváros már ismert helyszínein. Az eseménysorozat a népszerű Nemzetközi Néptáncfesztivállal indul, majd egymást váltják a komoly- és könnyűzenei események, a fesztivál utolsó napjaiban pedig a Koronázási Ünnepi Játékok és a koronázási szertartásjáték részese lehet a közönség – fogalmazott közleményében Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.