EUR: 321,24 Ft
CHF: 283,82 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Székesfehérvár

A fesztiválszövetség tagjai lettek

A Magyar Fesztivál Szövetség elfogadta a Fehérvári Programszervező Kft. tagfelvételi kérelmét: a város nagyobb eseményeit szervező cég a Székesfehérvári Királyi Napok fesztivállal pályázott és lett a szövetség rendes tagja.

A Szent István ünnepe köré szervezett Székesfehérvári Királyi Napok a koronázóváros legjelentősebb eseménye, amely minden évben sokszínű, minden korosztály számára vonzó, gazdag programsorozattal várja a fehérváriakat és az ide érkező vendégeket. A rendezvény az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódik, minden eleme egyedi és Fehérvárhoz köthető. Koncertek a komoly- és könnyűzene műfajából, hamisítatlan középkori hangulat, néphagyományok és népművészeti vásár, nemzetközi néptáncfesztivál, katonazenekari találkozó – megszámlálhatatlanul sok programból áll össze a népszerű fesztivál, amelyet a város programszervező cége fog össze – jelentette be a szervezet vezetősége.


A Székesfehérvári Királyi Napokat idén augusztus 10–20. között rendezik meg a történelmi belváros már ismert helyszínein Fotó: K. Mátyás Bertalan

A színes forgatag csúcspontja a Koronázási Ünnepi Játékok, amikor is néhány napra évszázadokat repülünk vissza az időben: középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fölénk magasodó, közel ötméteres óriásbábok várják az érdeklődőket, akik királyaink koronázási ceremóniáját is megtekinthetik a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölött, a Nemzeti Emlékhelyen.

A Székesfehérvári Királyi Napokat idén augusztus 10–20. között rendezik meg a történelmi belváros már ismert helyszínein. Az eseménysorozat a népszerű Nemzetközi Néptáncfesztivállal indul, majd egymást váltják a komoly- és könnyűzenei események, a fesztivál utolsó napjaiban pedig a Koronázási Ünnepi Játékok és a koronázási szertartásjáték részese lehet a közönség – fogalmazott közleményében Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó Cikkek