EUR: 323,73 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Külföld

A főutcán mart halálra egy terhes nőt a kígyó

Kígyómarás okozta egy 27 éves áldott állapotban lévő asszony halálát Nyugat-Ausztráliában. A nőt azonnal a Perth-től 770 kilométerre fekvő  Meekatharra városka kórházába szállították, ám a szakszerű kezelés ellenére röviddel később meghalt. 

A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a terhessége harmincegyedik hetében járó asszony halálát a kígyómarás következtében beálló szívelégtelenség okozta. Olyan súlyos állapotban került kórházba, hogy már nem lehetett megmenteni. A helyi ABC News tévétársaságnak nyilatkozó hüllőszakértő, Corin Desmond szerint valószínűleg a várandósság felgyorsította a végzetes marás amúgy is életveszélyes hatásait.


– A terhesség alatt a szervezet antitestjei sokkal nehezebben birkóznak meg a mérgekkel – nyilatkozta a hüllőszakértő, aki azt is valószínűnek tartotta, hogy halálkígyó vagy textilmintás barnakígyó volt a “tettes”. Mindkét faj esetében létezik ellenméreg és viszonylag ritka a halálos kimenetelű támadás, de az utóbbi nem is annyira a mérge, inkább rendkívüli agresszivitása miatt veszélyes. Ráadásul a barnakígyó mindenféle élőhelyen megtalálható, többek között a városok külterületein, így ez a felelős a legtöbb végzetes kígyómarásért. Ausztráliában a 2000 és 2016 között feljegyzett 35 halálos kimenetelű marásból 23-ért a barnakígyó a felelős.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a kisváros viszonylag néptelen főutcáján sétáló nőt marhatta meg a megriasztott kígyó, de Dabid Hornsby, Meekatharra rendőrfőnöke hivatalosan még nem erősítette meg a halálos marás tényét.

A világ tíz legveszélyesebb szárazföldi mérges kígyója közül öt Ausztráliában él.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Busszal a jövőbe

    A nap képe: Busszal a jövőbe

    Biztosan sokak számára ismerős az érzés, amikor valamelyik helyi járaton ülve azon bosszankodik, hogy miért nem indult útnak inkább gyalog, hiszem még úgy is hamarabb odaérne úti céljához, mint a dugóban centiket araszoló busszal.