EUR: 322,25 Ft
CHF: 282,47 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Életmód

A héten kezdődnek a szóbeli felvételik

A középiskolákban a héten elkezdődnek  a szóbeli meghallgatások. Szóbeli vizsgát csak az a gimnázium vagy szakgimnázium szervezhet, amelyik előírta a felvételi tájékoztatójában a központi írásbeli vizsgán való részvételt és a felvételi évét megelőző három év átlagában a jelentkezők száma több mint kétszeresen meghaladja a felvehető tanulók számát.

A szóbeli vizsga az általános felvételi eljárás időszakában, az írásbeli vizsgák lebonyolítása után kizárólag a tanév rendjében meghatározott időszakban – 2018. február 22. és március 13. között – tartható meg.
Ha a középiskola szóbeli vizsgát szervez, a vizsga kérdései a Nemzeti alaptantervben, az alapfokú nevelés-oktatás 1–8. évfolyamára meghatározott követelményrendszerre és a középfokú iskola pedagógiai programjában meghatározott, és a felvételi tájékoztatóban nyilvánosságra hozott követelményekre épülnek. A szóbeli vizsgák megszervezésére minden középiskola legalább három napot köteles kijelölni a fentiekben meghatározott időszakon belül.


Kapcsolódó Cikkek

  • 3+1 apró lépés a csökkentett cukorbevitelért

    3+1 apró lépés a csökkentett cukorbevitelért

    A nyár végével a könnyed étkezéseknek is búcsút intünk, és inkább a takaró melegébe burkolózva nassolunk – utána pedig bűntudatunk van a kalóriahabzsolás miatt. Ahelyett, hogy megvonnánk magunktól bármit is, gondolkozzunk inkább ésszerű megoldásokban.

  • Mérgező is lehet a dísztök

    Mérgező is lehet a dísztök

    A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).