EUR: 323,79 Ft
CHF: 283,86 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

A Jobbik TV-je szerint opció meggyilkolni a miniszterelnököt

A Jobbikhoz köthető N1TV Facebook oldalán egy képet osztott meg, amelyben a magyar miniszterelnök meggyilkolására buzdít. A képen a következő felirat szerepel: „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.” Ez az a televízió, amely arról híres, hogy Adolf Hitler születésnapjáról is megemlékezett.

A sajtóban korábban megjelent, hogy alapítványain keresztül a Jobbik finanszírozza a televíziót. A Jobbikhoz köthető médiumokat kiadó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány  jelentős összegeket kapott a Jobbik pártalapítványától, 2015-ben és 2016-ban összesen 251,7 millió forintot. A Jobbik pártalapítványa egyébként ebben a két évben szinte minden forrást a pártsajtó támogatására fordított.


A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tisztségviselői egytől egyik jobbikos politikusok voltak. Kuratóriumi tag volt Volner János, a párt frakcióvezetője, de például Jakab Péter, a párt jelenlegi szóvivője 2014-es vagyonnyilatkozata szerint havi százhatvannyolcezer forintért hírszerkesztőként dolgozott az alapítványnál.

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány támogatta azt az Alfahírt is, amelynek főszerkesztőjéről, Magvasi Adriánról a napokban derült ki, hogy korábban előszeretettel cigányozott és zsidózott rádiós műsorokban.


A párt korábban szorosan együttműködött a kuruc.info nevű gyűlöletkeltő oldalal. Emlékezetes, hogy ez volt az az oldal, ahol politikusok és családtagjaik telefonszáma és lakcíme volt közzétéve hétről hétre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Pártot alakítanak Soros György migrációért felelős helytartói, hogy ne kelljen adózni a spekuláns támogatásai után – írta meg a Pesti Srácok. A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk.

  • Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok a múlt hét pénteken az ápolási díj emelésének, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében.