EUR: 311,86 Ft
CHF: 270,13 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

A kormányfő megölésére biztatott a jobbikos tévé

Botrányos képet osztott meg a Jobbikhoz köthető N1TV a legnagyobb közösségi oldalon. Azon felvetik Orbán Viktor miniszterelnök meggyilkolásának lehetőségét. Az utóbbi napokban nem ez az első ilyen eset.

A Jobbikhoz köthető N1TV Facebook-oldalán egy képet osztott meg, amelyen felvetik Orbán Viktor miniszterelnök meggyilkolását. A képen a következő felirat szerepel: „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.” A kép mellé álszent módon azt is odaírták, hogy „Elnézést, természetesen senkit nem buzdítunk semmire!”, de a poszthoz érkező kommentekből kiderül, hogy a jobbikos közönség nagyon is érti, mire gondolhattak az oldal szerkesztői: „Az ötlet jó, de az evés elmaradhat” – írta egyikük. A posztot néhány óra múlva törölték.


A sajtóban korábban megjelent, hogy alapítványain keresztül a Jobbik finanszírozza ezt a televíziót, amely most minden határt átlépett. A Jobbikhoz köthető médiumokat működtető Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány jelentős összegeket kapott a Jobbik pártalapítványától, 2015-ben és 2016-ban összesen 251,7 millió forintot. A Jobbik pártalapítványa egyébként ebben a két évben szinte minden forrást a pártsajtó támogatására fordított.

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tisztségviselői egytől egyig jobbikos politikusok voltak. Kuratóriumi tag volt Volner János, a párt frakcióvezetője, de például Jakab Péter, a párt jelenlegi szóvivője 2014-es vagyonnyilatkozata szerint havi százhatvannyolcezer forintért hírszerkesztőként dolgozott az alapítványnál.


A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány támogatta azt az Alfahírt is, amelynek főszerkesztőjéről, Magvasi Adriánról a napokban derült ki, hogy korábban előszeretettel cigányozott és zsidózott rádiós műsorokban.

A párt korábban szorosan együttműködött a kuruc.info nevű gyűlöletkeltő oldallal is. Emlékezetes, hogy ez volt az az oldal, ahol politikusok és családtagjaik telefonszáma és lakcíme volt közzétéve hétről hétre.

Nem ez az első hasonló ellenzéki eset: Simon József, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja egy olyan képet tett közzé, amely főbe lőve ábrázolja a kormányfőt, és az a felirat olvasható rajta, hogy „Keresd a hibát! Én nem találtam.” A történtek után Simon lemondott párttagságáról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei által összegyűjtött ajánlások nagy száma azt mutatja, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a valóságban is erős a kormánypártok támogatottsága – jelentette ki Gulyás Gergely, a főváros 3-as számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltje, amikor leadta a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást, kedden Budapesten.

  • Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    A török kormány azt tervezi, hogy néhány napon belül napirendjére veszi a pedofilok kémiai kasztrációjának tárgyalását – közölte Abdulhamit Gül török igazságügyi miniszter kedden Ankarában újságíróknak nyilatkozva, miután a közelmúltban óriási botrányt kavart, hogy egy fiatal férfi megerőszakolt egy hároméves kislányt, ráadásul egy esküvő közben.