EUR: 330,69 Ft
CHF: 301,57 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

A kormányfő megölésére biztatott a jobbikos tévé

Botrányos képet osztott meg a Jobbikhoz köthető N1TV a legnagyobb közösségi oldalon. Azon felvetik Orbán Viktor miniszterelnök meggyilkolásának lehetőségét. Az utóbbi napokban nem ez az első ilyen eset.

A Jobbikhoz köthető N1TV Facebook-oldalán egy képet osztott meg, amelyen felvetik Orbán Viktor miniszterelnök meggyilkolását. A képen a következő felirat szerepel: „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció.” A kép mellé álszent módon azt is odaírták, hogy „Elnézést, természetesen senkit nem buzdítunk semmire!”, de a poszthoz érkező kommentekből kiderül, hogy a jobbikos közönség nagyon is érti, mire gondolhattak az oldal szerkesztői: „Az ötlet jó, de az evés elmaradhat” – írta egyikük. A posztot néhány óra múlva törölték.


A sajtóban korábban megjelent, hogy alapítványain keresztül a Jobbik finanszírozza ezt a televíziót, amely most minden határt átlépett. A Jobbikhoz köthető médiumokat működtető Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány jelentős összegeket kapott a Jobbik pártalapítványától, 2015-ben és 2016-ban összesen 251,7 millió forintot. A Jobbik pártalapítványa egyébként ebben a két évben szinte minden forrást a pártsajtó támogatására fordított.

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tisztségviselői egytől egyig jobbikos politikusok voltak. Kuratóriumi tag volt Volner János, a párt frakcióvezetője, de például Jakab Péter, a párt jelenlegi szóvivője 2014-es vagyonnyilatkozata szerint havi százhatvannyolcezer forintért hírszerkesztőként dolgozott az alapítványnál.


A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány támogatta azt az Alfahírt is, amelynek főszerkesztőjéről, Magvasi Adriánról a napokban derült ki, hogy korábban előszeretettel cigányozott és zsidózott rádiós műsorokban.

A párt korábban szorosan együttműködött a kuruc.info nevű gyűlöletkeltő oldallal is. Emlékezetes, hogy ez volt az az oldal, ahol politikusok és családtagjaik telefonszáma és lakcíme volt közzétéve hétről hétre.

Nem ez az első hasonló ellenzéki eset: Simon József, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja egy olyan képet tett közzé, amely főbe lőve ábrázolja a kormányfőt, és az a felirat olvasható rajta, hogy „Keresd a hibát! Én nem találtam.” A történtek után Simon lemondott párttagságáról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.