EUR: 323,75 Ft
CHF: 280,36 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Szolnok

A legjobbakat díjazták

Nemrégiben a szolnoki Városházán köszöntötték azokat a kiemelkedő diák és felnőtt sportolókat, akik remekül teljesítettek a 2017-es naptári évben.

Még mielőtt az elismeréseket kiosztották volna, Szalay Ferenc városvezető szólt az egybegyűltekhez. – A sport, túl azon, hogy eredményeket hoz, közösségeket épít, egészséges szellemet és életmódot alakít ki. Nagyon fontos, hogy a felnövő generáció fizikailag és mentálisan is egészséges legyen. Éppen azért támogatja a város a jövőben is a diák-, a szabadidő- és a versenysportot. Nagyon komoly háttérmunka zajlik annak érdekében, hogy az oktatási intézmények tornatermei megújuljanak, illetve újak épülhessenek, jövőre pedig várhatóan elkészül a Véső úti sporttelep, illetve strand, valamint előttünk áll a tiszaligeti fürdő átalakítása – mondta.


Szalay Ferenc köszöntötte a díjazottakat

Mindezek után jött a város elismerő okleveleinek és díjainak átadása. A legkisebb nebulókon túl a tanárokat és az iskolákat külön is díjazták. Ezután következtek a felnőttek. Nem maradhatott ki a szórásból az Openhouse Szolnok férfi röplabdacsapata, amely tavaly történelmi tettet végrehajtva hódította el a Magyar Kupát, illetve a bajnokságban is a negyedik pozícióban zárt. Ha pedig történelem, akkor meg kell említeni a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdagárdáját, amely aztán 2017-ben tényleg tett azért, hogy nevét aranybetűkkel véssék be a vízilabdázás aranykönyvébe: a csapat megnyerte a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát és Szuperkupát, a Bajnokok Ligáját, valamint az Európai Szuperkupát is, egyszerűen nem volt ellenfele.

A kupagyőztes röplabdások is átvehették jutalmukat

Az egyéni sportágaknál elismerték Kolláth Vandát, aki férfi világbajnok lett evezésben. Ez nem elírás, Vanda tavaly a floridai Sarasota-Bradentonban rendezett világbajnokságon a Simon Béla–Juhász Adrián páros kormányosa volt. Egy szabálymódosítás ugyanis már megengedi, hogy a férfiaknál nő legyen a kormányos, és mint ilyen, Kolláth Vanda lett az evezés történetének első férfi világbajnoka – nőként. A szolnoki díjátadóra visszatérve: a kajak-kenusoknak is járt a jutalom, például Bodonyi Dórának, aki tavaly úgy lapátolta be az aranyérmeket a világ- és Európa-bajnokságon, mintha nem lenne holnap.


Bodonyi Dóra, Gál Péter, Kugler Attila, Csiga János és Bogár Gábor; a kajakos különítmény

Az új nap persze idén is fel fog virradni, és remélhetőleg még nagyobb – és több – sikerrel, mint az elmúlt esztendőben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.