EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Miskolc

A legnagyobb slágerekkel érkezik Hobo

A Lovagi Tornák Terén koncertezett utoljára Miskolcon Hobo. 2015-ben a Vadászat volt terítéken a szabadtéri rendezvényen, most viszont az Adyban egy best of műsor lesz látható. A helyszín nem idegen az énekesnek, hisz a kilencvenes években a Hobo Blues Banddel koncertezett itt.
A február 23-ai koncert, amely egy koncertsorozat része, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, és tavaly októbertől fut három miskolci helyszínen: Ady, Gárdonyi, Görömböly. A mostani koncerten itt lesz a régi szerzőtárs és zenészpartner, Póka Egon, de a közreműködő másik két zenész, Tornóczky Feri és Szakadáti Mátyás is régi harcostársak. A Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész pont februárban, a koncert előtt néhány nappal tölti be 73. életévét, így talán egy kis születésnapi légkör is emeli majd az est hangulatát.  Friss hír, hogy tíz hónappal az engedély megkérése és egy hónappal a stúdiófelvételek befejezése után megérkezett Amerikából az engedély a Lassú vonat című, Bob Dylan dalait tartalmazó magyar nyelvű Hobo-lemez kiadására.

Hagyományos Hobo-dalokkal lép fel Földes Laci az Adyba – fotó: Lokál

Az énekes egyébként több műsorral és több formációval is koncertezik – a színházi szereplései mellett –, február elején Budapesten például egy akusztikus esttel lépett színpadra, ahol régi vagy elfeledett, netán zenekarral sosem játszott dalok tették ki a magyar nyelvű műsort. Bob Dylan, Tom Waits, Willie Dixon, Freddie McDowell, Elmore James, Jim Morrison, Viszockij és Hobo dalai csendültek fel a műsorban.


Földes László Hobo a Lokálon keresztül üzent miskolci rajongóinak: „Jó érzés visszatérni abba a városba, ahol annyi mindent csináltam már. Koncerteztem, játszottam a színházban, volt klubom a „Molnár Bélában”, és az előadóestjeim nagy részét is bemutathattam Miskolcon. Most hagyományos Hobo-dalokkal lépek fel az Adyban, amelyek túlélték az időt és úgy tűnik, túlélnek engem is. Szeretettel várom kedves mindannyiukat!”

Jegyek már kaphatók a Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában (Miskolc, Rákóczi u. 2.), az Ifjúsági Házban (Miskolc, Győri kapu 27/A), a rendezvény napján a helyszínen is (Miskolc, Árpád út 4.), valamint online az InterTicket országos jegyirodai hálózatában és a jegy.hu-n. Kapunyitás 19.30-kor, koncertkezdés 20 órakor. Jegyár: elővételben 2900, a koncert napján 3500 forint.


Kapcsolódó Cikkek