2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIII.kerület

A legszebb textilek egy helyen

Nem mindennapi ingyenes kiállítás nyílt a RaM Colosseumban, ahol az ország egyik legismertebb textilművészének, Páger Bernadettnek a munkái láthatók.

Páger Bernadett a kilencvenes években végzett az Iparművészeti Főiskola szőnyeg- és szövöttanyag-tervező szakán, s hamar bekapcsolódott a kortárs textil sokszínű eseménysorozatába, legyen szó egyedi alkotásokat bemutató kiállításokról vagy a design különböző fórumairól. Lehetősége volt a vantaai művészeti és designegyetemen a finn formatervezés világába is belekóstolni.


Páger Bernadett munkái a RaM Colosseumban láthatóak– Radnóti Miklós Művelődési Központ
( Fotó: Sáfár Tibor)

A művész saját bevallása szerint egyedi és kis szériás lakástextil-tervezéssel és -kivitelezéssel foglalkozik a design, belsőépítészet, lakberendezés területein. Egyéni stílusú szövött jacquard, nyüstös, nemezelt, varrott és applikált textíliát hoz létre, a könnyű, áttetsző anyagoktól a jacquard nehéz szövetekig. Ezek lehetnek függöny, takaró, díszpárna, szőnyeg és egyéb dekorációs textilek. A tradicionális technika újraértelmezése jellemzi textiltervezési stílusát. Ezeket alkalmazza a szőnyeg, függöny, ruha és öltözék kiegészítő munkáiban, valamint az egyedi gyöngy, nemez, textil ékszer és tárolók létrehozásában.
Miután 17 év után befejezte egyetemi oktatói munkáját, a RaM Colosseumban most megnyíló kiállítással szeretné megélni következő életszakaszát az aktív alkotói jelenléttel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.