2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

A magyarok választáson dönthetnek a Stop Soros törvénycsomagról

A magyar emberek az áprilisi parlamenti választáson maguk dönthetnek a Stop Soros törvénycsomagról – mondta Németh Szilárd, a Budapest 17. számú egyéni választókerület Fidesz-KDNP által indított képviselőjelöltje a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban tartott közéleti fórumon kedd este.

A kormánypárti képviselő, aki az Országgyűlés üléséről érkezett a fórumra, elmondta: a kormány kérésére döntöttek úgy, hogy nem szavaznak a parlamentben a törvénycsomagról, hanem “ennek a szavazásnak a lehetőségét a nép kezébe adjuk április 8-ára”.


Azt mondta, ma a legkomolyabb veszély Magyarországra nézve az, ha a határkerítést lebontják, ha a rendőröket onnan visszarendelik, és ha elfogadják a kötelező kvótát.

Ha mindez sikerül, akkor minden elveszett amiért eddig dolgoztunk – fűzte hozzá.


A választás tétje, hogy Magyarország magyar marad, vagy bevándorlóország lesz – fogalmazott.

A jelölt kitért arra is, hogy a választókerületben elsőként adta le az ajánlásait. Közölte, hétfő estig 2612 ajánlást gyűjtöttek össze, amiért köszönetet mondott a csepelieknek és soroksáriaknak.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a fórumot megelőző sajtótájékoztatón Németh Szilárdot méltatta, és egyebek mellett azt hangoztatta, értékes munkát végez nemcsak Csepel fejlesztésében, de a rezsicsökkentés ügyében és a Stop Soros törvénycsomaggal is.

Szerinte a képviselő olyan indítványt tett, amely megvédi a magyar embereket attól, hogy kiszolgáltatottak legyenek egy pénzügyi spekulánsnak és az álcivil szervezeteknek, amelyek mindent elkövetnek azért, hogy Afrikából és Ázsiából több százezres tömegeket telepítsenek be a magyar emberek nyakára.

Gratulált az elmúlt évek csepeli fejlesztéseihez, ezek között a Kis-Duna-part megszépítéséért, továbbá a helyi játszóterek és óvodaudvarok, valamint a háziorvosi rendelők megújításáért. Hozzátette: 4,5 milliárd forintos útépítési program is indul, és abban is bízik, hogy a kormány támogatni fogja a Weiss Manfréd-tervet.

Emlékeztetett arra is, hogy 2012-ben lett országos jelentőségű természetvédelmi terület a csepeli Tamariska-domb.

Borbély Lénárd, a XXI. kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere arról beszélt, hogy a mostani választás teljesen másról szól, mint a korábbiak. Szerinte az áprilisi választás legfontosabb kérdése az, milyen lesz Magyarország, és talán azon keresztül Európa jövője.

Bakondi: a “Stop Soros” törvénycsomag fontos lépés

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a “Stop Soros” törvénycsomaggal a biztonságot érintő fontos lépést tervez tenni Magyarország.

Bakondi György kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta: azok, akik ismeretlen külföldi forrásokból pénzekhez jutnak és egy adott országban segítik, szervezik az illegális tömeges bevándorlást, kockáztatják a biztonságot.

Vagyis ez nemzetbiztonsági jelentőségű kérdés, ezért magas szintű jogi szabályozásra van szükség az ilyen szervezetek átláthatósága, engedélyeztetése, távoltartása, vagy éppen illetékfizetési kötelezettsége előírásával – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: könnyen lehetséges, hogy követőkre találnak Európában azok a javaslatok, amelyeket 2015 óta többször tett Magyarország, azok a gyakorlati intézkedések, amelyekkel a belbiztonságot tudta szavatolni, valamint azok a lépések, amelyek az ország szuverenitását védelmezik, és talán kialakulhat egy, a biztonságot megfelelő módon kezelő új gondolkodásmód.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezzel magyarázkodik Sneider

    Ezzel magyarázkodik Sneider

    Mint arról beszámoltunk, újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amelyből kiderül, hogy a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhedtársaival agyba-főbe vert egy roma férfit, amiért felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

  • Újra megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord

    Újra megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord

    Az idén másodjára dőlt meg a magyarországi áramfogyasztási rekord, január 23-án 6926 megawattos (MW) csúcsterhelést regisztráltak, amely 42 megawattal meghaladta a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértéket – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt.