EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Veszprém

A medvék szerint közeleg a tavasz

A hagyományokhoz hűen február 2-án a Veszprémi Állatkert medvéi is kimerészkedtek barlangjukból, hogy megnézzék: közeleg-e már a tavasz.

A népi jóslat szerint ha napsütés fogadja a mackókat, akkor visszabújnak még aludni, mert hosszú lesz a tél. Ezúttal szerencsénk volt: borús időjárás várta a hatalmas állatokat, vagyis közeleg már a tavasz.

Idén is kibújtak barlangjukból a veszprémi medvék (fotó: Domján Attila)

A veszprémi maciknak ez volt az utolsó fellépésük jelenlegi helyükön: hamarosan új medvekifutót építenek, ami a jelenleginél lényegesen nagyobb lesz. A kivitelezés idejére a medvék elköltöznek, de a projekt befejeztével újra láthatóak lesznek.

Napsütés helyett meglepetés falatokat találtak a macik (fotó: Domján Attila)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.