EUR: 321,10 Ft
CHF: 283,95 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

A migránsok bevándorlása miatt aggódik a magyarok többsége

Friss felmérést készített a Migrációkutató Intézet az ENSZ migrációs egyezmény tervezete miatt,  amiből kiderült, hogy a magyarok többsége szerint még mindig problémát jelent az illegális migráció.

A Migrációkutató Intézet friss közvélemény-kutatásának tanúsága szerint az illegális bevándorlás a magyar emberek szemében továbbra is jelentős probléma Magyarországon – írja az Origo.


A megkérdezettek 69 százaléka válaszolt úgy, hogy az illegális migráció jelentős probléma jelenleg, ebből 43 százalék vélekedik úgy, hogy nagyon aggasztó. 30 százalék volt azok aránya, akik nem tulajdonítanak ennek nagyobb jelentőséget.

Fotó: Migrációkutató Intézet

Az Origo beszámolója szerint a kutatás arra is rávilágított, hogy a magyarok döntő többsége elégedett azzal, ahogy a kormány az illegális bevándorlás problémáját kezeli. 41 százalék teljes mértékben, 29 százalék inkább igen, míg összességében 28 százalék nem elégedett a kormány ezen a területen végzett munkájával.

Pártpreferencia szerinti bontásban vizsgálva az látható, hogy a Fidesz-KDNP (97 százalék) és a Jobbik szavazói (59 százalék), valamint a pártválasztásukban bizonytalanok (67 százalék) többsége is pozitívra értékeli a kormány munkáját ezen a téren.

Kapcsolódó Cikkek