EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb

A Nemzetek Ligájából vezet az út Budapestre?

A magyar labdarúgó-válogatott a görög, a finn és az észt csapattal mérkőzik a C osztályban az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában, ahonnan a 2020-as Európa-bajnokságra – melynek négy mérkőzését is az új Puskás Ferenc Stadionban rendezik – ki lehet még jutni.

Felemás a magyar futball elmúlt három éve. Míg az elején előbb kiharcoltuk, majd sikerrel vettük az Európa-bajnokság pótselejtezőjét, sőt, a kontinensviadalon is jól szerepeltünk, addig 2017 a magyar futball legsötétebb éve volt – ki tudtunk kapni Andorrától és Luxemburgtól.


Ilyen előjelek után az új szövetségi kapitánnyal kellene megszerezni a csoport első helyét, úgy, hogy ráadásul a válogatott zárt kapus mérkőzésen, szurkolói nélkül kezdi a Nemzetek Ligája-sorozatban hazai szereplését, hiszen a 2015-ös magyar–román Eb-selejtező után az Európai Labdarúgó-szövetség  megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget.

És akkor az ellenfelekről…


Görögország

Nos, Görögországot emberemlékezet óta nem vertük meg tétmeccsen. Szinte hihetetlen, de utoljára az 1987-ben rendezett Eb-selejtező után jöhettek le győztesen a fiúk a pályáról. Igaz, azóta egy barátságos meccsen mi nyertünk 3-2-re, de már annak is tíz éve. A legutóbbi Eb-selejtezők során akkor is megelégedtünk a döntetlennel, amikor a helléneknek mindössze egy pontjuk volt, és amikor még Feröer is legyőzte őket, míg a „visszavágón” 4-3-ra kikaptunk. Nem mellesleg a nemrég zárult vb-selejtezőkön a csoport második helyén végeztek (Belgium mögött), igaz, a pótselejtezőn elbukták a világbajnoki részvételt. A görögök elleni 19 meccsből mindössze négyet tudtunk megnyerni, hat döntetlen mellett kilencszer kikaptunk.

A görögöktől a legutóbbi Eb-selejtezőn 4-3-ra kikaptunk

 

Finnország

Eredmények tekintetében más a helyzet Finnországgal, akik ellen eddig mindössze kétszer kaptunk ki, 11 győzelem mellett három döntetlent értünk el. Ettől függetlenül nem szabad egyetlen kézlegyintéssel elintézni az északiakat. Egyrészről sok mindent elmond, hogy a finnek kifejezetten szerették volna, ha velünk kerülnek egy csoportba, másrészről bár a legutóbbi Eb-selejtezők során oda-vissza legyőztük őket, mindkét meccs 1-0-s sikert hozott. Akkor, amikor még volt egy taktikailag és mentálisan felkészített csapatunk, ami most egyáltalán nem mondható el. No és volt egy taktikailag és mentálisan felkészült kapitányunk, Dárdai Pál személyében, és bár lehet, hogy Leekens tökéletes választás a kapitányi pozícióra, ezt most még nem tudhatjuk!

A finneket Dárdai irányításával Finnországban is le tudtuk győzni ( MTI Fotó: Kovács Tamás)

Észtország

A harmadik ellenfél Észtország, mely ellen eddig összesen négy hivatalos (és két nem hivatalos) mérkőzést játszott a csapatunk, és mindig legyőztük őket, sőt, eddig mindössze egy gólt kaptunk tőlük. Ennek tükrében nem nagy bátorság kijelenteni, hogy az észtek nem okozhatnak nagy gondot számunkra – igaz, pont ugyanezt gondoltuk Andorráról is.

Az együttesek szeptemberben, októberben és novemberben oda-visszavágós alapon játszanak egymással a csoportelsőségért. Az élen záró válogatott 2020 márciusában az osztály másik három csoportjának győztesével elődöntő-döntő rendszerben mérkőzik meg a 2020-as Európa-bajnokságon való indulás jogáért, s egyúttal kiharcolja a feljutást a B osztályba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.