EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb

A Nemzetek Ligájából vezet az út Budapestre?

A magyar labdarúgó-válogatott a görög, a finn és az észt csapattal mérkőzik a C osztályban az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában, ahonnan a 2020-as Európa-bajnokságra – melynek négy mérkőzését is az új Puskás Ferenc Stadionban rendezik – ki lehet még jutni.

Felemás a magyar futball elmúlt három éve. Míg az elején előbb kiharcoltuk, majd sikerrel vettük az Európa-bajnokság pótselejtezőjét, sőt, a kontinensviadalon is jól szerepeltünk, addig 2017 a magyar futball legsötétebb éve volt – ki tudtunk kapni Andorrától és Luxemburgtól.


Ilyen előjelek után az új szövetségi kapitánnyal kellene megszerezni a csoport első helyét, úgy, hogy ráadásul a válogatott zárt kapus mérkőzésen, szurkolói nélkül kezdi a Nemzetek Ligája-sorozatban hazai szereplését, hiszen a 2015-ös magyar–román Eb-selejtező után az Európai Labdarúgó-szövetség  megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget.

És akkor az ellenfelekről…


Görögország

Nos, Görögországot emberemlékezet óta nem vertük meg tétmeccsen. Szinte hihetetlen, de utoljára az 1987-ben rendezett Eb-selejtező után jöhettek le győztesen a fiúk a pályáról. Igaz, azóta egy barátságos meccsen mi nyertünk 3-2-re, de már annak is tíz éve. A legutóbbi Eb-selejtezők során akkor is megelégedtünk a döntetlennel, amikor a helléneknek mindössze egy pontjuk volt, és amikor még Feröer is legyőzte őket, míg a „visszavágón” 4-3-ra kikaptunk. Nem mellesleg a nemrég zárult vb-selejtezőkön a csoport második helyén végeztek (Belgium mögött), igaz, a pótselejtezőn elbukták a világbajnoki részvételt. A görögök elleni 19 meccsből mindössze négyet tudtunk megnyerni, hat döntetlen mellett kilencszer kikaptunk.

A görögöktől a legutóbbi Eb-selejtezőn 4-3-ra kikaptunk

 

Finnország

Eredmények tekintetében más a helyzet Finnországgal, akik ellen eddig mindössze kétszer kaptunk ki, 11 győzelem mellett három döntetlent értünk el. Ettől függetlenül nem szabad egyetlen kézlegyintéssel elintézni az északiakat. Egyrészről sok mindent elmond, hogy a finnek kifejezetten szerették volna, ha velünk kerülnek egy csoportba, másrészről bár a legutóbbi Eb-selejtezők során oda-vissza legyőztük őket, mindkét meccs 1-0-s sikert hozott. Akkor, amikor még volt egy taktikailag és mentálisan felkészített csapatunk, ami most egyáltalán nem mondható el. No és volt egy taktikailag és mentálisan felkészült kapitányunk, Dárdai Pál személyében, és bár lehet, hogy Leekens tökéletes választás a kapitányi pozícióra, ezt most még nem tudhatjuk!

A finneket Dárdai irányításával Finnországban is le tudtuk győzni ( MTI Fotó: Kovács Tamás)

Észtország

A harmadik ellenfél Észtország, mely ellen eddig összesen négy hivatalos (és két nem hivatalos) mérkőzést játszott a csapatunk, és mindig legyőztük őket, sőt, eddig mindössze egy gólt kaptunk tőlük. Ennek tükrében nem nagy bátorság kijelenteni, hogy az észtek nem okozhatnak nagy gondot számunkra – igaz, pont ugyanezt gondoltuk Andorráról is.

Az együttesek szeptemberben, októberben és novemberben oda-visszavágós alapon játszanak egymással a csoportelsőségért. Az élen záró válogatott 2020 márciusában az osztály másik három csoportjának győztesével elődöntő-döntő rendszerben mérkőzik meg a 2020-as Európa-bajnokságon való indulás jogáért, s egyúttal kiharcolja a feljutást a B osztályba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.