2019. január 21., hétfő
Ágnes

Életmód

A nők uralják a wepshopokat

Egy hagyományos szupermarketben beleleshetünk egy másik vevő kosarába, a vásárlók online szokásait azonban homály fedheti. A mall.hu webáruház ezért összegyűjtötte az elmúlt év legszemléletesebb statisztikáit.

Átlagosan kicsivel kevesebb mint három percet töltünk egy oldalon nézelődéssel a webáruházakban, míg átlagosan négy oldalt nézünk meg egy-egy böngészés alkalmával. Tavaly az online vásárlók 49 százaléka hölgy volt, míg a férfiak 51 százaléka vásárolt. A férfi vásárlók 21 ezerrel kevesebb tranzakciót indítottak a nőknél, de a hölgyek átlagos rendelési értéke 6500 forinttal elmarad a férfiakétól, vagyis a férfiak kevesebbszer ugyan, de nagyobb értékben vásárolnak. 2016-hoz képest az összes termékcsoportot figyelembe véve körülbelül 10 százalékkal csökkent a házhoz szállítást kérő vásárlók aránya, a mall.hu átvételi pontjain ezzel párhuzamosan 2016-hoz képest hozzávetőleg kétszeresére emelkedett azon vásárlók száma, akik a személyes átvételt és a személyes ügyfélszolgálati kapcsolattartást preferálják.


Egyre szívesebben vásárolunk online – Profimedia, Caia Image

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Hosszú várakozás után megnyílt a kibővített Fitlife Cukormentes Cukrászda a budapesti Király utcában. Az immár 27 férőhelyes cukrászdában bárki kényelmesen elfogyaszthatja kedvenc süteményét.

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.