EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Budapest XV.kerület

A régi orosz kórházba jöhet a kínai egészségügyi központ

Állami forrásból tervezik a közép- és kelet-európai hagyományos kínai orvoslás oktató, gyógyító és kutatóközpontot.

Remélhetőleg fel is épül az intézmény, hiszen, bár a képviselő-testület jóváhagyta a tervezést, és döntés született arról is, hogy a területet erre a célra az államnak visszaadják, most mégis félő, hogy akadályozni akarják ezt a fejlesztést is. Több más kerületi beruházás „járt már így”.


Az épület felújítása után, a többi épület is kapós lesz, oda is szívesebben költöznek majd be egészségügyi, oktatási, sport és kulturális célú intézmények.


A központot az egykori orosz kórházban, azaz a Pestújhelyi Egészségliget két épületében alakítanák ki, ahol a nyugati eredményeken alapuló orvoslással szoros együttműködésben oktató, gyógyító és kutatótevékenység is zajlik majd. Mivel a hatalmas terület hasznosítása messze meghaladja az önkormányzat lehetőségeit, az egyik cél az, hogy olyan szolgáltatások kerüljenek ide, amik a kerületben élőknek hasznosak. Minden bizonnyal az épület felújítása után a többi épület is kapós lesz, oda is szívesebben költöznek majd be egészségügyi, oktatási, sport- és kulturális célú intézmények. Nem mellesleg a központból befolyó adók segítségével sok más felújítást is meg lehet valósítani a következő években.

A tervezési szerződést tavaly novemberben írták alá. Az engedélyezési és a kiviteli tervek elkészítésére – László Tamás országgyűlési képviselő másfél éves küzdelmének eredményeként – a kormány biztosítja a szükséges több mint 80 millió forintos forrást. A tervezés után szintén állami beruházással valósulhat meg az intézmény kivitelezése és fenntartása.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tavasz zamata

  A tavasz zamata

  Ahogy kisüt a nap, az ízlelőbimbóink is ébredezni kezdenek.

 • Mire figyeljünk új lakás vásárlásakor?

  Mire figyeljünk új lakás vásárlásakor?

  Az elérhető választék bővülésével egyre többen döntenek új építésű lakás vásárlása mellett. A helyszínen, a lakás méretén és beosztásán túl azonban érdemes több dologra is odafigyelni, hogy elkerüljük a költözés utáni kellemetlen meglepetéseket – mondta el lapunknak Futó Péter, a Lakás 2019 szakértője.

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.