EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Békéscsaba

A szabadidő sportos eltöltését segítik

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 2017 őszén ismét meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) a megyei jogú városok részére. Békéscsaba önkormányzata is benyújtotta pályázatát, amelyben 10 projektötlet szerepelt.

A program céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg – olvasható a Sportegyesületek Országos Szövetségének honlapján.


A támogatandó programokról, illetve a támogatás mértékéről Szabó Tünde sportszakállamtitkár döntött. Békéscsaba végül négy program megvalósítására nyert 100 százalékos támogatást, 5,7 millió forint értékben. A programokat a megkötött szerződés értelmében 2018. március 15-ig kell megrendezni. Tavaly szintén négy program nyert támogatást, amelyek a visszajelzések alapján nagy sikert arattak.

A 2018-ban megrendezhető programok:

 • A Belvárosi Uszoda hétvégi nyitvatartása
 • „Sportolj együtt olimpikonokkal”
 • Óvodai bukfencparádé és labdakavalkád
 • Családi sportnap

Az uszoda hétvégi nyitvatartását 2016 őszétől az önkormányzat támogatta, majd 2017-ben sikerült ehhez forrást is nyerni. Azért volt szükség az intézkedésre, mert az Árpád fürdő vízfelülete nem elegendő sem a sportolók, sem a lakosok számára, a négy-négy órás nyitvatartás segíthet a problémákon.


A „Sportolj együtt olimpikonokkal” kezdeményezés a diákokat célozza meg, ismert és csodálatos eredményeket elért sportolók vesznek rajta részt, mesélnek élményeikről a fiataloknak a mindennapos testnevelésórákon vagy a délutáni sportfoglalkozásokon, ezáltal is jobb teljesítményre inspirálva őket.

Békéscsabán több mint 70 éves története van a tornasportnak. Az elképzelés szerint ebben a programban a város nagycsoportos óvodásai négy délelőtt során a Rácz Lukács Tornacsarnokban ismerkednek meg a különböző sporteszközökkel, a sportág alapjaival. A labdakavalkád is hasonló elveken alapul, csak ebben a programban a labdajátékokkal ismerkedhetnek meg az óvodások.

Az utolsó elem egyértelműen az egész családot érinti, számos sportág képviselteti magát ezen a napon. Több olyan sporteszköz áll majd az érdeklődők rendelkezésére, amelyeket talán a hétköznapokban kevésbé van lehetőségük kipróbálni. Emellett a város sportegyesületei, klubjai is bemutatkoznak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ön is segíthet a beteg édesapán!

  Ön is segíthet a beteg édesapán!

  Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

 • Kibérelhető a civil ház

  Kibérelhető a civil ház

  Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.