EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Veszprém

A színházé lesz a régi zeneiskola épülete

A régi zeneiskola épületének megvásárlásáról és egy kerékpárút-építésre vonatkozó pályázat benyújtásáról is döntött a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése a múlt héten.

Eldőlt: a Modern Városok Programban megújuló Petőfi Színház egyes funkciói költözhetnek az Óvári Ferenc utca és a Szeglethy utca sarkán található egykori zeneiskolába a jövőben. A rekonstrukció – amelynek során az eredeti, Medgyaszay István által megálmodott állapot helyreállítására törekednek – hamarosan ténylegesen is megkezdődhet. A régi zeneiskola épületét is felújítják majd – az ingatlant 253,2 millió forintért vásárolja meg az önkormányzat a jelenlegi tulajdonosától –, a hátul található szárnyakat is elbontják, a helyükön parkolót alakítanak ki, kompenzálva a Színházkertben elbontandó garázst.


Hosszú ideig üresen állt a régi zeneiskola (fotó: Domján Attila)

Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be a Márkó és Bánd irányában létesülő kerékpárút veszprémi szakaszának megépítésére. A bándi és márkói szakaszokra az érintett települések pályázatai már pozitív elbírálásban részesültek.

Kapcsolódó Cikkek