EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,43 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szekszárd

A természet legszebb képei

Január 25-én nyitották meg a Babits Mihály Kulturális Központban „Az év természetfotósa 2017” kiállítást. 25. alkalommal írták ki Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát, amelyre összesen mintegy 3000 pályamű érkezett, ezek közül a legjobbakat tekinthetik meg az érdeklődők február 26-ig.

– Éppen huszonöt éve szerveztük meg az első pályázatunkat, és azóta európai színvonalúvá nőtte ki magát. A tavalyi színvonalában is illeszkedett az évfordulóhoz. Több mint 3000 pályamunkát bíráltunk el, összesen 170 pályázótól. Mint azt várni lehetett, Máté Bence nyerte el a fődíjat, az „Év természetfotósa” címet, az „Év Természetfotója” elismerést pedig Potyó Imre kapta meg.


3000 pályaművet bíráltak el összesen. Fotó: Nagy Nándor

Lehet azt is mondani, hogy ezek a pályaművek már Európában, sőt a világon is nagyon komoly sikert arattak. Az „Év természetfotósa” világpályázaton is ott voltak és nyertek. Azt gondolom, hogy érdemes mindenkinek venni a fáradságot, és elmenni, megnézni ezeket a fantasztikus fotókat – nyilatkozta dr. Kalotás Zsolt természetfotós.

Idén is Máté Bence vitte el a fődíjat. Fotó: Nagy Nándor

A zsűrizés a legszigorúbb szakmai és etikai alapelvek alapján történt. A képek elbírálásának két fordulója az internet teljes nyilvánossága előtt zajlott, a pontozást folyamatosan nyomon lehetett követni online. Máté Bence hatodik alkalommal nyerte el a természetfotósok legrangosabb elismerését. A kiállítás február 26-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.