EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

A Tisza élővilágára emlékeztek

2000. január 31-ével kezdődően 100 ezer köbméter, cianidot és nehézfémeket tartalmazó szennyvíz vonult végig a Tiszán, melyet a nagybány.ai Aurul bányavállalat zagytározójának átszakadása okozott.

A Tisza hazai szakaszán két hét alatt, a szolnoki szakaszon 14 óra alatt haladt át a szennyezés, a folyó élővilágában ökológiai katasztrófát okozva. A csernobili atomkatasztrófa óta történt legnagyobb természeti katasztrófának is nevezték az eseményt. Azóta február 1-je a Tisza élővilágának emléknapja. A megemlékezésen a résztvevők koszorúikat jelképesen a folyóba dobták.

A megemlékezésen a résztvevők koszorúikat jelképesen a folyóba dobták
Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.