EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Tech

A világ legkisebb mobilja akkora, mint egy pendrive

Ugye emlékszünk még arra az időszakra, amikor a mobilgyártó cégek azon versengtek, hogy minél kisebb legyen a telefonjuk. Nos, akkor biztosan nagy sláger lett volna a Zanco Tiny T1 készülék, amely csak kicsivel nagyobb, mint egy kétszáz forintos érme.

Természetesen ma is kerülünk olyan helyzetbe, amikor nem a kijelző mérete a mérvadó. Sokan az okostelefonok által biztosított alaplehetőségeket sem használják ki, nekik csupán az a fontos, hogy hívást kezdeményezzenek vagy fogadjanak.


Számukra a Zanco Tiny T1 egyébként még ma is tökéletes választás lehet, hiszen a készülék mindössze 4,5×2,1 centis, és harmincöt fontot kérnek érte, ráadásul még SMS-t is lehet vele írni. A készüléket a Kickstarterről lehet megrendelni, a szállítást májusra ígérik.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  Az idén tovább nő a fertőzött gépek segítségével, a felhasználó tudta és engedélye nélkül végzett (cryptojacking) kriptovaluta-bányászattal összefüggő támadások száma, miközben a kiberbűnözők okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a bányászfarmok építéséhez – derül ki az ESET IT-biztonsági vállalat 2019-es kiberbiztonsági előrejelzéséből.

 • Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Ha két autós koccant, eddig egymásra néztek: van magánál kárbejelentő? Mostantól erre nincs szükség, mert a Mabisz új mobilalkalmazásán keresztül mind a 13 magyarországi biztosítótársaság elfogadja az online-kárbejelentést.

 • Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Több tucatnyi megriadt kutya rohant ki a világból a szilveszteri tűzijátékok hanghatásai miatt, sokuk egyenesen a halálba. De hamarosan talán nem lesz minden óévbúcsúztatás legfőbb vitatémája az, kinek van több joga: az ünneplőknek a durrogtatáshoz, vagy az ebeknek az élethez, mert a Ford Edge-ben alkalmazott zajkioltó technológiát az autógyártó-óriás mérnökei beépítették egy kutyaházba – és működik.